Tranzitok a mindennapokban - Vénusz

A Vénuszról: akinek Bika vagy Mérleg Ascendense van, annak különösen fontos, hogy a Vénusz járását figyelje az égbolton. A Vénusz is aránylag gyors bolygó (kb.olyan sebességgel megy, mint a Nap vagy a Merkúr).
Ha tavasszal a Vénusz a Halakban, a Bikában vagy ősszel a Mérlegen jár, akkor elvileg a a Vénusz születési uralkodós emberek jól érzik magukat, megnövekszik az energiájuk, aktívabbak, energikusabbak. Érdemes ilyenkorra időzíteni nagyobb projekteket (pl. lakásfelújítás, költözés, munka stb.) hogy bírják erővel.
Ellenben legrosszabbul akkor érezhetik magukat, amikor a Vénusz tavasz elején a Kosban és ősz végén a Skorpióban jár, hiszen ebben a két jegyben romlásban van a Vénusz.
A Vénusz egy hideg/nedves bolygó, vagyis nőies, akinek Vénusz a születési uralkodója, mindig egy picit nőiesebb vonásokat vesz fel. A Vénusz passzív bolygó, viszont a "kis szerencse" bolygója is. Vagyis ő maga, ha más bolygókkal kerül együttállásba, akár radix bolygóinkkal is, azokat pozitívabbá, szerencsésebbé teszi.
Viszont ha retrográd az égen a Vénusz, akkor nemcsak a Bika és Mérleg Ascendensűek érezhetik magukat fáradtabbnak, enerváltabbnak, szétszórtabbnak, hanem a világban is akadoznak a pénzügyek, tőzsdekrachok, ill. szerelmi kalamajkák, botrányok várhatóak (Vénusz a pénz és a szerelem bolygója is).

Milyen tranzitjaira érdemes figyelni?

Nappal együttállásba kerülve - kombuszta, égetett lesz mint minden más bolygó, a Bika és Mérleg Ascendensűek nem látnak tisztán, elvakultak lehetnek ebben az időszakban, emiatt bepánikolhatnak és rossz döntéseket hozhatnak. Ajánlatos ilyenkor minden nagyobb aktivitástól tartózkodni, nem hozni fontosabb döntéseket és nem pánikolni minden apróságon. Ilyenkor könnyebben i leérhetnek a napon a Bika vagy Mérleg Ascendensűek, esetleg szó szerint megégethetik vagy leforrázhatják magukat. Legyenek óvatosabbak! (ez kb.2-3 hétig is eltarthat).

Holddal való pozitiv fényszögei: kedvesség, jó érzések, udvarlás, negativ fényszögeknél sértődékenység várható.
Merkúrral való fényszögei nem olyan jelentősek, kivéve ha írással foglalkozunk, ilyenkor jobban megy a "szép szavak csokorba kötése".
Marssal való pozitív fényszögei: szerelmet, udvarlást, flörtölést hozhatnak, viszont a negatív fényszögek elvehetik a Vénuszok erejét, akár tönkre is tehetik őket (ilyenkor fokozott óvatosság ajánlható, kivéve ha a Vénusz éppen a Kosban, Skorpióban vagy Bakban jár).

Jupiterrel való pozitiv fényszögei nagyon szerencsés időszakokat hozhatnak a Bika és Mérleg Ascendensűek számára, érdemes, legalább egy lottószelvényt venniük ilyenkor! negatív fényszögeinél viszont pont az ellenkezője igaz, a dolgaik sokkal szerencsétlenebbül alakulhatnak.
Szaturnusszal való fényszögei: mindenképp elvesznek az életkedvükből, komolyabbá, morcosabbá teheti a Vénuszi embereket, kvadrát, oppoziciónál pedig ugyanúgy lesújthatja, akár tönkre is teheti időlegesen, mint a Mars (kivéve ha a Vénusz a Bak, Vízöntő vagy Mérleg jegyében jár). A Vénusz ilyen szempontból nem fog tudni hatnia Szaturnuszra csak visszafelé!

Uránusszal különcebb, extravagánsabb, szabadságvágyóbb vonásokat vehet fel a Vénusz, hirtelen eshet szerelembe és szakíthat éppen.
Neptunusszal a fellegekbe szárnyalhat, plátói szerelmeket élhet át.
Plútóval pedig mély szenvedélyeket , heves szexuális élményeket kaphat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése