HOSSZÚ KATINKA - radix elemzés

1989. május 3. 11:45 Pécs

Nem is tudom, miért, de Katinka személyisége és eredményei, meg közösségi média szereplései valahogy megragadtak, és egy ideje már figyelemmel kísérem többé-kevésbé a pályafutását. Ezért is voltam kiváncsi rá, hogyan építette föl magát mint Iron Lady.


Katinka belsőleg nekem hasonlít kicsit Sebestyén Julihoz (mindkettő Bika jegyű amúgy), abban, hogy iszonyú kitartóak, soha nem lazsálnak, közös bennük a megfelelni akarás kényszeressége, és annak a hihetetlen igénye, hogy valaki csak velük foglalkozzon személyesen (jó értelemben). Ha ez utóbbi megvan, akkor viszont szárnyakat kapnak.
Ugyanúgy Oroszlán Ascendense van, mint Sebestyén Julinak, ez erősíti a hasonlóságukat, szóval én elfogadom egyelőre ezt a képletet.



Ha megnézzük a képletkontúrját, Katinka tipikus versenyző alkat: a legtöbb bolygója a K-i és a D-i térfélen van, azaz saját magát a saját eredményeit akarja megmutatni a világnak, elismerést, eredményeket, győzelmet akar. A Föld elem kiugró a képletében, szóval mindezt racionális, kézzelfogható módon szeretné - nézzétek csak meg az Instagramon, a versenyek utáni képeit, ahogy boldog mosollyal az arcán öleli magához a halomnyi érmet mindig!
A születési uralkodó Napja is a X.házban van, azaz a siker, a karrier házában, ez alapvető fontosságú neki az életben. A X.házában van egy bezárt jegy a Bika, amiben ott van a Napja és a Vénusz is. Ez jelzi, hogy kifejezetten spéci dolgokban tud sikeres lenni, tehát nem mindenben,de amiben igen, abban nagyon.

Legerősebb bolygói: a Merkúr, a Vénusz, a Szaturnusz, vagyis kedves, okos és fegyelmezett nőről van szó.Egyben ezek jelzik a legsikeresebb életterületeit is, a Szaturnusz pedig a VII.házának az ura is, nemcsoda, hogy sikeres házasságra lépett Shane Tusuppal, még akkor is, ha időnként lelkileg összekülönböznek (Szaturnusz kvadrát Hold), amint láthattuk is nemrégen a médiában. Ám ez az erős Szaturnusz trigonnal támogatja Katinka Napját vagyis a mindennapokban, fizikailag igenis jó társra talált benne. Talán csak az lehet a probléma, hogy Katinka nagyon felmagasztalhatja Shane-t, mivel a VII.h.ura mellett ott áll a Neptunusz, illúziói vannak a férje felől, ami néha összetörik, amikor kiderül, hogy Shane is csak egy ember.
Azért ha én lennék az "udvari asztrológusa" :D Katinkának, figyelmeztetném, hogy csak addig és úgy csinálja ezt a versenyzői életmódot, amig kifejezetten jól érzi magát benne, hisz azért ha megnézzük az Asc-ének az ura egy peregrin Nap a Bikában, és egy peregrin bolygónak azért nincsenek kiapadhatatlan energiatartalékai. Persze ettől még a sok szilárd jegy miatt igen szívósan kitartó tud lenni, de azért figyelni kell rá, hogy ez ne menjen az egészsége rovására.

Ami a londoni olimpián való begörcsölését illeti, az a Hold-Szaturnusz kvadrát számlájára írandó, hisz a Kosban, hiába harcias a lelkialkata, sajnos az a Szaturnusz kvadrát lesújtja a Holdját, a lelkét, vagyis a külvilág elvárásai (mert az is a VII.ház), ha nem figyel magára lelkileg, mentálisan, túlságosan lenyomják és úm.harcképtelenné teszik.
Ezt nagyon szépen le is írja az első könyvében amit most olvastam "A magyar Iron Lady" címűben, amely egy érdekes, közvetlen hangú önvallomás, a londoni olimpiai mélypontról, a begörcsölésről, a küszködésről, az amerikai edző (számomra) felháborító nemtörődömségéről, az egymásra találásról Shane-nel, a kísérletezésről, és arról az 1 évről, amíg a közösen kitalált edzésmedotikájuk kiforrt, és eredményeket kezdett hozni.
Nagyon tetszett, ahogy a végére Katinka is ráébred, hogy nem elég a fizikai felkészítés/felkészülés, muszáj megtalálni a megfelelő mentális állapotot is a célok eléréséhez (sújtott Hold). Ezt nagyon ügyesen az anyagiak megcsillogtatásával és a tétnélküliség lazaságával oldották meg Shane-nel együtt a Világkupa folyamán, ahol nemcsak halomra nyerte Katinka az érmeket, de a pénztárcájuk is kikerekedett (a 2.h.ura domicil) Egy Bikának ez kell: biztos anyagiak és kényszernélküliség. :)
Katinka e folyamat közben megtanulta az előretekintő pozitiv gondolkodás alapjait, a lehetséges akadályokon való kesergés helyett (uralmi Merkúr mint 3.h.ura is), és ez azóta a világhírig repítette. Plusz Shane különedzéseivel a testét is irigylésreméltó kondicióba hozta (az Asc-en a Szaturnusz terminusban van, és a Szaturnusz uralmi a képletben - tehát ha figyel rá, akkor kitűnő formában lehet kemény, fegyelmezett módon).
És hogy miért Iron Lady? Ha megfigyelitek a X.háza a Kosban kezdődik, aminek az ura a Mars. A Mars egyik analógiája a vas, és a Kosban ott áll a Holdja =lady. Ez így együtt analógiásan: Iron Lady = Vashölgy.
Úgy gondolom a képletéből, hogy később is, ha majd abbahagyja a versenyzést, és megtalálja azt a spéci életcélt, ami vezérli majd, akkor abban is nagyon sikeres lehet, anyagilag is. Sőt a család és akár gyerek is szerepelhet majd a távolabbi tervei között. :)
De addig is sok sikert neki még és boldog születésnapot! <3


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése