A BOLYGÓK ANALÓGIÁI - A NAP

Szerintem először az a legfontosabb, hogy megértsük az adott dologhoz tartozó analógiákat és azok vezérelvét, így utána már majd az egyéb dolgokat is be tudjuk sorolni analógiásan a megfelelő helyekre.
A NAP
A Nap az a központi csillagunk, fővilágosító a Holddal együtt, de a Nap az, amelyik ténylegesen sugároz fényt, a földi élet forrása, a Hold pedig visszatükrözi azt. Így a Nap az életerőnek az alapvető szimbóluma lesz, ahogy a Nap az élet forrása a Földön, úgy a szülött alapvető vitalitását és életerejét is jelöli. De legfőképpen a tudatos énünket (a Hold lesz a tudattalan)
A Nap meleg és száraz ősminőségekből épül fel (=Tűz jellegű), férfias égitest. Ezért az apa képnek, a főnöknek, minden felettes személynek a jelölője. A Napnak mindig köze van a tekintélyhez, a hatalomhoz. A hatalommal bíró embereket jeleníti meg a kérdőképletekben (a mundán képletekben is). Ilyenek a királyok, miniszterelnökök, elnökök, vezérek stb. Női horoszkópban apát, férjet és a férfit általában jelzi (mint érett, hatalommal bíró személyeket).

További analógiák:
Istene: Apollón/Apolló (a görög-római Napisten)
Napja: a vasárnap
Színekben az arany, a sárga, a narancs tartozik hozzá.
Sorozatok: The Crown (A korona), Keeping Up with the Kardashians
Műfaja: királyok, vezetők életrajza
Videójátékok: stratégiai játékok pl. Civilization


Tárgyak: az aranyból készült dolgoknak, kerek tárgyaknak is a jelölője.
Lakóhely: királyi palota, kastély, parlament, vár, nappali, bálterem, szauna
Féme: arany
Drágaköve: gyémánt
Állatok: minden nemes, fejedelmi címerállat (pl.oroszlán, sas, sólyom, tigris, kakas).
Ételek: gabona, kukorica, citrus gyümölcsök.
Növények: napraforgó, kamilla
Illata: napsütötte illat (haj, bőr), szél illata
Izei: harmonikus ízegyveleg (egyébként jang=sós), grapefruit, narancs íze
Táj: napfelkelte a napraforgótáblán, szántóföld

Embereknél:
Foglalkozások: vezetők, uralkodók, miniszter, igazgató, rendező (minden ahol vezetni kell embereket, vezető poziciók)
Testrészek: szív, nagyagy, ffi jobb szeme, nő bal szeme, hátgerinc
Betegségek: szívbetegségek, keringési zavarok, gerincproblémák, szembetegségek
A Nap azért is fontos azon kívül még, hogy a tudatos énnek a megtestesítője, mert nagyon egyszerűen le lehet vele ellenőrizni a képletet is. Ha az ASC - DESC tengely alatt van, akkor éjszakai képletről beszélünk, ha fölötte, akkor nappaliról. Így magunkat is tudjuk ellenőrizni, illetve nem kell számolgatnunk, hogy mikor született a képlet.


Hogyan tudod legjobban átérezni a Nap-analógiákat? Vegyél fel sárga vagy narancsszínű ruhát arany kiegészítőkkel, pl. kerek arany fülbevalóval, vegyél fel gyémántgyűrűt (ha van). Melíroztass a hajadba napsütötte csíkokat. Vegyél napraforgókat a vázádba, sétálgass kicsit egy napsütötte réten, hagyd hogy a szél és a nap átitassa a bőrödet, napozz egy kicsit, majd térj be egy kastélyba nézelődni. Egyél frissen sütött illatos kenyeret, igyál hozzá citromos limonádét vagy frissen facsart narancslevet.

Ha belülről is át akarod élni: fogj hozzá és szervezz meg valamit: munkahelyi összejövetelt, konferenciát vagy csak egy bulit, vagy kezdj bele egy projektbe, aminek te vagy a főnöke! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése