Újhold szerepe



Újholdkor a természetben és az emberi életben is a kezdet, az újrakezdés energiái erősödnek. Ilyenkor érdemes a beteg fákat vagy növényeket megmetszeni, mert könnyebben regenerálódnak. Ez a nap a legalkalmasabb a tisztulásra, s ha rossz szokásunktól szeretnénk megszabadulni, kezdjük azt ezen a napon. Rendkívül alkalmas ez az időszak a méregtelenítésre, a salaktalanításra és a böjtölésre.



Minden Újhold egy ígéret: mindig vagy egy újra kezdés, semminek sem kell úgy maradnia, mint ahogy van, csupán meg kell nyitnunk magunkat az Újhold üzeneteinek.
Előtte és utána 3 nappal ne döntsünk semmi lényegesben, mert még/már nem tisztázódott a helyzet a fejünkben.
Ugyanez a szabály van újholdkor is. Az újhold mindig valamit eltitkol. Elrejt a szemünk elől. Az adott életterületen (házban) nem leszünk annyira éberek. Sok energia (hiszen a két fővilágosító egyesül), de nem a szemünk előtt.

Újholdnak nevezzük azt a konstellációt, amikor a Hold 2-3 napig majdnem pontosan a Föld és a Nap között helyezkedik el, így a Föld felé fordított oldala csaknem teljes sötétségben van. Földünk kísérője ilyenkor a Nappal azonos állatövi jegyben áll.
Fénye így nem látható, ezek a legsötétebb éjszakák. A naptárak fekete koronggal jelzik ezt az időt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése