HOLDFÁZISOK A SZÜLETÉSI HOROSZKÓPBAN

Az alábbi leírások alapján megtudhatjuk melyik holdfázis uralkodott születésünk idején és rájöhetünk miként alakította jellemünket a Hold állása. Ha pontosan tudjuk melyik holdfázisban születtünk, megismerhetjük önmagunkat, jellemünket, érzelmeinket, viselkedésünket és motivációinkat. Tudatára ébredhetünk a minket hajtó erőknek és azzal a tudással amit ez a mélyebb látás nyújt megérthetjük a reakcióinkat és megismerjük azt a személyes ciklust amelyet minden hónapban átélünk. Ez pedig lehetővé teszi hogy gondoskodjunk testi szükségleteinkről megfeleljünk az egyre változó elvárásoknak és minden energiánkat a legkedvezőbb mederbe irányítsuk.


Tapasztalhatjuk hogy születésünk fázisa egybeesik a hónapok azon napjaival amikor teli vagyunk energiával és új eszmékkel. Ilyenkor érdemes kipróbálni ezeket az új ötleteket, feldolgozni az információkat, tervezni és leküzdeni az akadályokat, szintetizálni gondolatainkat és munkánkat hogy leszakíthassuk erőfeszítéseink gyümölcsét.
Ezt fázist követik azok az időszakok amikor már objektívebben látjuk a dolgokat és visszatekintve arra amit korábban végeztünk változtatunk azon amin kell, kijavítjuk amit a munka hevében elvétettünk. Ekkor van lehetőségünk szélesebb körben elterjesztenünk gondolatainkat és eszmét cserélünk a hasonlóan gondolkodókkal. Elvarrjuk a laza szálakat és visszahúzódva energiát gyűjtünk az ránk váró újabb személyes ciklusunkra.

(Segítségül a jegyek sorrendje: Kos, Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán, Szűz, Mérleg, Skorpió, Nyilas, Bak, Vízöntő, Halak, Kos, stb.)


ÚJHOLD

Ha az újhold időszakában született (Napja és Holdja azonos jegyben van) gyermeki rácsodálkozással és izgalommal szemléli az életet. Nyílt és közlékeny alkat, aki spontánul gondolkodik és cselekszik. élénk és vállalkozókedvű személyiségével lelkesen veti magát a munkájába. Akkor van igazán elemében, ha jó ötleteket hozhat hozhat a világba, friss projektbe kezdhet bízva a sikerekben. Lelkesedése gyors és szorgos munkára sarkallja, de fennáll a veszélye hogy emiatt elfárad mielőtt célba érne. Negatívuma hogy hajlamos szubjektív szempontokból megítélni az életet. Lehet hogy már viszonylag fiatalon leteszi a kézjegyét és élete hátralevő részében meg kell tanulnia fenntartani ezt a lendületet.


ELSŐ SARLÓ

Amikor a képletben a a Hold a Nap előtt jár (a jegyek sorrendjében a Hold a Nap mögötti jegyben van) és szomszédos jegyekben vannak vagy max. 2 jegynyi távolság van köztük. Az ilyen személyiség magabiztos, kalandor természet, akit ifjúi kiváncsiság hajt. Kreatív hozzáállása miatt mindig a dolgok mögé akar látni és ez abban is segíti őt hogy friss perspektívából lássa a dolgokat. Gyakran nehéz a döntés a hagyományos megközelítés és az új ösvények keresése között. A bevett és a szokatlan módszerek konfliktusában őrlődik. nem viseli el ha korlátozzák őt elképzeléseiben és meg kell találnia a módját hogy úrrá legyen ezeken az akadályokon. Feltehetőleg a húszas-harmincas éveiben lesz igazán sikeres és produktív.
ELSŐ NEGYED

A Nap és a Hold között 3 jegy különbség van a képletben. Az első negyedbe született ember pozitív gondolkodású, erős akaratú. Testileg-lelkileg aktív és kifejező, aki minden iránt egészséges érdeklődést mutat. Igen kritikus elmével van megáldva és hajlamos megkérdőjelezni a fennálló helyzetet. Másfelől emiatt vitatkozó, követelöző természetűnek is tűnhet. De ez a tulajdonsága, ha jól használja őket föl, képessé teszi rá, hogy régi problémákra új megoldásokat találjon. Alapvetően építő természetű s ha úgy tűnik hogy le akarja rombolni a meglevő struktúrákat csak azért van mert olyasvalamit akar a helyébe, ami nemcsak modernebb, hanem kétségkívül előrelépés is. Legkomolyabb sikereit harmincas-negyvenes éveikben éri el.

NÖVEKVŐ (PÚPOS) HOLD

A Nap és a Hold 4-5 jegy távolságban vannak egymástól a horoszkópban (a Hold a Nap mögött). Az ilyen személyiség megnyugtatóan hat a környezetére. Jószívű és teremtő alkat, aki szívesen segít másokon. Reméli, hogy életével és munkájával valamelyest jobbíthat a világon. Akár tudatosan, akár nem, ez afféle misszióvá válik úgyhogy vigyázzniuk kell ne kövessen vakon ideológiákat, csak mert mindenáron el akarja érnia célját. Ha a nehézségek ellenére is kitart és éretté válik s boldog, elégedett lehet. Középkorúként várhatja hogy fáradozásait elismerik.
TELIHOLD

Ha a ciklus közepén született (Nap és Hold 6 jegy távolságra vannak, pont szemben egymással), képes megvalósítani a dolgokat. Rendelkezik azzal a képességgel is, h. összhangba hozza a logikát a megérzéssel, a gyakorlatiasságot a kreativitással. Ez az időszak, akár egy híd, a múlthoz is köti, ugyanakkor eszméit kivetíti a jövőbe. Másfelől a személyes kapcsolatok terén gyötörheti a bűntudat és irracionális félelem. Csak akkor lesz képes kölcsönösen kielégítő intim kapcsolatokra fenntartani, ha megtanul uralkodni érzelmein és nem a partnere kedélyhullámzásait követi. 40-50 év között érezheti a csúcson magát.
CSÖKKENŐ (ELHINTŐ) HOLD

A Nap és a Hold egymástól ismét csak 4-5 jegy távolságra vannak (a Hold van elől a Nap mögötte). A név a magvak elvetésére utal, tehát ő is hajlamos átadni tudását és eszméit, hogy mások okulhassanak tapasztalataiból. Született tanár és kommunikátor. Eszméi iránt elkötelezett és ha a természetében amúgyis van valami forradalmi hajlam akkor ez az eszmeiség a világ megreformálásában ölt testet. De bármennyire szeretne is javítani az emberek életén meg kell tanulnia kompromisszumokat kötni és vizióját összehangolni mások vágyaival. Ötvenes évei elején érezheti leginkább megelégedettnek magát.

UTOLSÓ NEGYED

Amikor a Nap és a Hold egymástól megint csak 3 jegy távolságra vannak ( a Nap a Hold  mögött). Megértésre, együttérzésre való képessége, érettsége és higgadtsága meghazudtolja korát. Kitűnő tanácsadó lehet. Segít másoknak jó irányba terelni a gondolataikat, kitágítani a tudatukat, megoldani problémáikat, megszervezni az életüket. Egyesek hajlékonyságként értelmezhetik az idealizmusát. időnként hajlamos a nosztalgiázásra vagy melankóliára. Söpörje félre a múltat és koncentráljon a jövőre. Ötvenes éveitől várhatja a megelégedettséget és eredményeket.

CSÖKKENŐ SARLÓ

A Hold mindjárt utoléri a Napot, 1-2 jegynyire van már csak tőle. Ez alapvetően az átmenet ideje. Jó alkalom eltűnődni azon ami volt, elvarrni a szálakat, magunkba szállni és felkészülni a rájuk váró új kezdetet. Aki ilyenkor született, meditatív és magába vonuló alkat, álmodozó, tűnődő személyiség. Ösztönös és távolba tekintő aki képes megérteni Természet anyánk misztikumát és az emberi természetet .Számára a tevékenység inkább a szellemi munkát és a spirituális foglalkozást jelenti mint a fizikai tevékenységet . Megtapasztalja a véget és az és az elmúlást és valószinüleg sok változáson megy keresztül. Inkább élete végén mint az elején számíthat sikerre és boldogságra.

És így tovább aztán megint vissza az Újholdhoz....



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése