Kérdezd a csillagokat 5.

Hogyan is épül föl egy képlet?


 Az elemeiről a kérdőasztrológiai  képletnek.  Van egy időpontunk, felállítunk rá a képletet, nagyjából úgy néz ki, mint a radix képlet, egy nagyon fontos kitétellel, hogy mindig arra a helyre állítjuk fel, ahol az asztrológus van. Ha Budapesten van, akkor Budapestre, ha máshol akkor máshova, teljesen mindegy, hogy a Kérdező honnan kérdez, ha a világ másik tájáról Timbuktuból , akkor is Budapestre fogjuk felállítani, ha ott ül a kérdőasztrológus.



Másik: a Regiomontanus házrendszert használunk. A kérdőasztrológia ezt a házrendszert használja, valamiért ez jobban bevált, mint a Placidus házrendszer, azt a radixnak hagyjuk meg.


Mi az, ami a fő a képletben?

Tulajdonképpen a legfontosabb a Hold járása, mert ő az ige, a cselekvés. Ami történik, azt mindig a Holdból, elsősorban a Hold helyzetéből, fényszögeiből, stb. állapítjuk meg.
Az ASC pedig majdnem mindig a Kérdező. Az ASC jegyének ura a Kérdező egyik szignifikátora, és a másik szignifikátorai, a társszignifikátor minden egyes esetben a Hold lesz. A Hold az jelöl majd a cselekvést is, jelöli a Kérdező társszignifikátorát,  ugyanúgy a Kérdezőt jelöli, mint az ASC ura, de inkább a lelki részét.
Aztán van igénk, az a Hold, a főnevek a planéták és a melléknevek a jegyek. Hogy milyenek ezek a planéták, hogy viselkednek, hol tartózkodnak a bolygók az egyfajta minőségjelző lesz. Ezen kívül a jegyek bizonyos kivételes kérdéseknél, kivételesebb kérdéseknél jelölhetnek például keresési képletekben helyeket, irányokat; betegségeknél pedig testrészeket, betegségeket.
A planétákról tudni kell, hogy mindig káldeusi sorrendben használjuk vagy soroljuk fel, aszerint használjuk. A káldeusi sorrend az a Szaturnusz, Jupiter, Mars, Nap, Vénusz, Merkúr, Hold. Ezt kell megjegyezni, nem a Nappal indít, mint a mai sorrendek.
A házak pedig az élet területei lesznek, ők amik szignifikálnak, a jelölendő dolgok lesznek és az ő jelölőik, a szignifikátorok a bolygók, amik uralják azt a házat.
Mi a legfontosabb ezért a kérdő képletben, mindennek az alapja, alfája és omegája? A szignifikátor választás, azaz jelölő választás.  Az a lényeg, hogy jól találjuk meg a kérdezett témához tartozó  életterületet, és annak uralkodó bolygóját.
Nagyon fontos különbség ezért a radixhoz képest, hogy a kérdőképletben mindig a ház urát vesszük figyelembe, a házban tartózkodó bolygókat szinte egyáltalán nem, vagy csak kivételes esetekben, és akkor is csak mellékszerepben.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése