Havi ajánló - Január


Higgy, ​álmodj & merj! 
Útmutatás a boldog élethez


Elöször csalódott voltam, mikor borsos árért egy nagyon vékony kis könyvecskét kaptam a kezembe, s belelapozva a tanácsok nem voltak többek, mint amit egy női magazin cikkében olvashatsz. Jobb lett volna, ha nem is pszichológiai tanulmányt írva, de legalább a könyv közreműködői hozzáfűzik a saját személyes tapasztalataikat, vagy akár kis történeteket keríthettek volna köréjük. 
De! Aztán végigízlelgetve eme könyvecskét, annyira hangulatos színes rajzai, oldalai vannak, hogy az ember mégse fogja kidobni. Arra való, hogy ha épp önkényeztetésre vágysz vagy mélyponton vagy, akkor elővedd, és hangulatod szerint kikeresd belőle a megfelelő ötletet, elmélázz az illusztrációkon. 
Úgyhogy azt mondanám, mivel nagyon szép kiállítású, keményfedeles kötet, ezért ajándéknak kiváló lehet!



Túl ​Marson és Vénuszon


Az elején kicsit erőltetettnek éreztem, hogy annyira meg akarta feleltetni az amúgy jól működő elméletét a XXI.sz-i feminista marhaságoknak. Mintha valaki rászólt volna, hogy ilyen szemlélettel kell ám írnia a könyvét! Ám aztán szerencsére belelendült, és nagyon érdekes fejtegetéseit folytatja, a nők és férfiak hormonháztartásunk által meghatározott különbözőségéről, és a megfelelő viselkedési módokról, amikkel zökkenőmentesebbé és boldogabbá tehetjük a kapcsolatainkat. Amúgy is nagyon szeretem ezt a Mars-Vénuszos sorozatot, nekem nagyon sokat segített, mikor férjhez mentem, abban, hogyan értékeljem a párom gesztusait és hogyan érjem el azt nála, amit szeretnék. De az ember a rutinban felejt, és jó volt most ezáltal a kötet által feleleveníteni néhány alapvető információt, és megfelelő hozzáállási módot, kiegészítve az azóta eltelt évek felfedezéseivel.


Azok ​a dolgok, amiket csak akkor látsz, ha lelassítasz 


A könyv, ill. inkább bölcsesség-gyűjtemény írója egy fiatal modern koreai buddhista szerzetes. Igazából ez rövid kis szösszenetek, példabeszédek, tanulságok összessége ez a könyv, kiváló mottók, inspirációs idézetek találhatók benne. A szerző be is vallja, hogy a Twitter és Facebook posztjaiból válogatta össze egy-egy tematika köré csoportosítva őket, mint a szenvedély, a megbocsátás, a szeretet, tudatosság, spiritualitás, stb. Elvileg szemelgetni lehet belőlük, én azonban egyszerre olvastam el, de így is adott egyféle nyugalmat, lelassulást és ihletet. Szóval, ami egyfelől felszínes közhelygyűjteménynek tűnhet, tán nem is az! Érdemes olvasgatni, és vissza-visszatérni szókimondó egyszerűségéhez. 
Az elmélyülést egy híres koreai festő naiv stílusú festményei segítik elő illusztrációként e kötetben.



Slow ​– A lassúság dicsérete


Egy ici-picit csalódtam, mert azt hittem, a lassúság művészetéről s gyakorlatáról tudok meg többet e könyvben. Ehelyett magáról a Slow-mozgalomról lehet csak olvasni benne, hogyan alakult ki, kik alapították és miért, milyen múltra tekint vissza, és milyen területeken alkalmazható: a kajálástól elkezdve a testedzésen és a pihenésen keresztül a szexig. A slow városoktól a slow gazdaságig mindenről szó esik benne. A szerző egy elvileg szkeptikus újságíró, akit az interjúk és saját tapasztalatai győztek meg a Slow-mozgalom fontosságáról és hasznosságáról. 
Szóval bevezető könyvnek jó, de kéne olyan könyv is magyarul erről a témáról, ami kicsit újabb, és az egyénekre lebontva ad mindennapokban használható tanácsokat és gyakorlatokat.



Vegyél ​rá bárkit bármire

Pszichológiai titkok, amiknek segítségével bármilyen helyzetet uralhatsz!

Nagyon lényegretörő munka, semmi pszichológiai körítés, csakis az adott lelki, kapcsolati célok és annak tömören megfogalmazott leírásai és megoldásai. Minden skrupulus nélküli manipulációk is vannak benne, hogyan győzzünk meg másokat, állítsuk őket az oldalunkra, ill. hogyan védekezzünk mások rosszindulata ellen. Hasznos kis könyvecske, hasznos forgatni. 













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése