Kapcsolati fényszögek 2. - Ascendens fényszögei


A "Szinasztria: Kapcsolatok az asztrológia tükrében" c. könyvemből részletek
Az Ascendensre eső fényszögek is nagyon fontosak lehetnek, de főleg az együttállások számítanak, igazából én most erről szeretnék beszélni. Az egyik fél Ascendense együttáll a másik bolygójával, ennek értelmezését részletezem. Amennyiben a bolygó csak fényszöget vet az Ascendensre, akkor ez csak kisebb mértékben lesz igaz.


Ascendens–Nap együttállás

Ha mi nők vagyunk és egy férfi Napja áll az Ascendensünkön, nagy valószínűséggel tetszeni fog nekünk az a férfi, mint férfi. Nem a férfiassága, hanem úgy az egész személyisége megragadó lesz, vagy egyszerűen csak tetszeni fog, esztétikusnak találjuk, mert a Nap is a férfi princípium egyik megjelenítése. Mindenképpen szimpatikus lesz. Fordított esetben, ha férfié az Ascendens, ez nem áll fent, de valószínűleg a szimpátia ott is megjelenik.

Ascendens–Hold együttállás

Mindenképpen egyfajta segítőkészséget érzékelünk a másik felől, ez a gondoskodó anyai segítőkészség. Az ilyen embertől nyugodtan kérhetünk kisebb-nagyobb szívességeket, valószínű, hogy ugrani fog nekünk és mindent megcsinál. Ha egy férfi képletében a nő Holdja áll a férfi Ascendensén, akkor elvileg a feleség képet jelképezi, tetszhet neki nőként ugyanannyira, mint a férfi a nőnek, amikor fordított esetben a férfi Napja áll a hölgy Ascendensén.

Ascendens–Merkúr együttállás

Valószínűleg egy szellemi kapcsolatot jelez, sok beszéddel, azzal „kábítja” a másikat a Merkúr tulajdonosa és az ragadja meg az Ascendenst, hogy mennyire jól tud a másik beszélni, mennyire szépen, mennyire bőbeszédűen, mindenképpen a kommunikációval tudja meghódítani és hódítja is meg és azt fogja benne csodálni.

Ascendens–Vénusz együttállás

Ez egy érdekes kérdés, ezt bővebben már tárgyaltuk. Nem láttam, hogy ez egy nagy szerelem lenne, igaz a Vénusz az nagyon meg tudja szeretni az Ascendenst. Mert mindig a bolygó az aktívabb fél, erre vigyázzunk, a tengely az passzívan „eltűri” jó értelemben a bolygó aktivitását, hogy közeledjen felé. A Vénusz az lágy, kedves, nőies, szépen közeledik. Ha ez egy nő és egy férfi Ascendensén áll, ott lehet nagy szerelem, mert akkor a Vénusz a férfinak az abszolút nőt testesíti meg, a nőiesség esszenciáját. Ha viszont egy nőnek az Ascendensén áll a férfi Vénusza, akkor azt a férfit lehet, hogy észre sem veszi, férfiként biztos nem. Hiába udvarol neki, hiába kedves, de egy férfitől nem azt várjuk azért, ha igazi nők vagyunk, hogy papucsként ugráljon körülöttünk az elején, hanem azt, hogy mutassa meg, milyen férfias. Ezt ezek a Vénuszok nem tudják beváltani. Szépek, aranyosak, kedvesek és ennyiben marad a dolog.

Ascendens–Mars együttállás

Ha a férfi Marsa a nő Ascendensén áll, biztos, hogy nagyon férfiasnak találja őt a nő. Biztos, hogy megmozgatja szexuálisan, kivívja a tetszését, ez le se tagadható, még ha nem is találkoznak, akkor is, nem feltétlenül kell fizikai közelség, elég, ha látja. Ha fordítva áll, akkor a hölgy a Mars. Mindenképpen vonzódni fog a férfihoz. Csak kérdés, miután a Mars az aktív bolygó, nem a hölgy fog-e inkább kezdeményezni. Nem biztos, hogy ezek annyira hosszú távú kapcsolatok lesznek, de szexuálisan mindenképpen felajzó állás lehet, jobban, mint a Vénusz az Ascendensen, az inkább érzelmi töltetű állás.

Ascendens–Jupiter együttállás

Ez az abszolút elfogadás. Ez az agapé, az isteni szeretetet érezzük a másik felöl, bármilyen megnyilvánulásunkat örömmel fogja fogadni, emiatt valószínűleg jól fogjuk magunkat vele érezni.

Ascendens–Szaturnusz együttállás

Ez megint érdekes, erről már volt szó. Elvileg nagy ragaszkodást adhat, tény és való. Itt is a Szaturnusz az, aki kezdeményez, vagy az, aki gondol valamit egyáltalán a kapcsolatról. Ő az, aki akarja ezt a kapcsolatot, és bár az elején lehet, hogy vonzó lesz a Szaturnusznak ez a földies ragaszkodása, valószínű, hogy későbbiekben bizonyos eseteket kivéve azért egy kicsit megterhelő lehet egy Szaturnusz az Ascendensen. A Szaturnusz, mint tudjuk, kártevő bolygó, a korlátok, a gátak, a fegyelem, a szabályok ura. Ha mindig ott áll felemelt ujjal az én kis Ascendensemen, aki szeretne megnyilvánulni, ez hosszú távon, vagy mindennapi kapcsolatban nem olyan nagyon felemelő érzés.

Ascendens–Uránusz együttállás

Erősen személyfüggő. Ha az ember szereti ezt a bohóckodós, különc, kiszámíthatatlan magatartást, vagy maga is ilyen, akkor lehet, hogy tudja venni a lapot, egyéb esetekben viszont iszonyú idegesítő is lehet a kiszámíthatatlanság, a meghökkentés. Fel kell venni úgymond a ritmust az Uránusszal és ez sokszor megterhelő lehet az Ascendens számára.

Ascendens–Neptunusz együttállás

Erről sokat beszéltünk, illúziókról van szó, amelyek azért előbb-utóbb szertefoszlanak.

Ascendens–Plútó együttállás

Ez lehet egy se veled, se nélküled kapcsolat, manipulatív kapcsolat, nagyon karizmatikus-magnetikus vonzerő, aztán hogy mi lesz belőle, azt már csak az égiek tudják.

A könyvem megvásárolható: http://undergroundbolt.hu/szinasztria

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése