Kapcsolati fényszögek 1. . A Nap és fényszögei

A "Szinasztria: Kapcsolatok az asztrológia tükrében" c. könyvemből részletek

Ha két ugyanolyan bolygót hasonlítunk össze, akkor nemcsak a fényszögek, hanem a jegyek is számítanak, amiben állnak, hogy azok hány fokra vannak egymástól. Magyarán nem feltétlenül áll kvadrátban egy Vízöntő Nap egy Bika Nappal, de attól még kvadrátos lesz a kapcsolatuk jegyek szerint.



Nap–Nap

Ha harmonikus a viszony köztük, akkor a személyiségükben, a gondolataikban, illetve szellemileg jól megértik egymást a partnerek. Ha diszharmonikusan állnak egymáshoz, akkor ugyan több tolerancia kell, de mindig pezsdítő és érdekes marad a kapcsolat, akár kvadrátos, akár oppozíciós fényszögben vagy jegyekben vannak a Napok. A másik fél másképp látja a világot, mint mi, ez adott esetben nagyon izgalmas, ritkább esetben idegesítő lehet.

Nap–Hold

Erre mondják, hogy ezek a kapcsolatok az égben köttetnek. Nem csak a párkapcsolatoknál lehet így, hanem bármilyen emberi kapcsolatban. Egyfajta lelkitársi érzetet hoz magával, mindenképpen a tudatos és az ösztönös én, illetve a lelkiség és a szellemiség kapcsolata jó esetben, rosszabb esetben ez konfliktusos lesz, de ettől még nem feltétlenül megy szét egy kapcsolat.

Nap–Merkúr

Harmonikus fényszögnél a beszélgetések, a gondolatok kicserélése mindenképpen támogatott lesz a két fél között, diszharmonikusnál pedig kissé nehezebben értik meg egymást.

Nap–Vénusz

Szeretetteljes, kellemes fényszög, ha pedig kvadrát vagy szembenállás van köztük, akkor problémásabb lesz az érzelmek kifejezése, de ez nem feltétlenül jelent végletes dolgot.

Nap–Mars

Lehet egyfajta rivalizálás a két partner közt, inkább két férfi kapcsolatában jön ez elő, de máshol is felbukkanhat. Harmonikus fényszögeknél egészségesebb versenyszellemet jelöl, diszharmonikusoknál esetleg keményebb rivalizálásba is beleviszik egymást a felek.

Nap–Jupiter

Házasságjelölő is lehet, a másik természetének, személyiségének teljes elfogadása. Ha pedig konfliktusos, akkor elutasítás, illetve szakítás lehetősége áll fönn.

Nap–Szaturnusz

A harmonikus fényszögnél a Szaturnusz támogatja a Napnak az önkifejezési törekvéseit, diszharmonikus fényszögeknél pedig pont, hogy keresztbetesz neki. Ez nem annyira kellemes egy kapcsolat szempontjából.
A transzcendens bolygókhoz van egy nagyon jó könyv, amit tudok ajánlani, Pauline Stone-nak a könyve a karmikus kapcsolatokról, amelyben az általa külső bolygóknak nevezett transzcendens bolygók és a belső bolygóknak nevezett 7 ősbolygó kapcsolata nagyszerűen és lényeglátóan van leírva, abban lehet kutakodni a továbbiakban.

Nap–Uránusz

Mindenképpen egyfajta különcséget, felpezsdítő élményt ad a kapcsolatnak, jó esetben az Uránusz kiragadja a Napot a mindennapi rutinból. Rosszabb esetben idegesítővé válhat a Nap számára.

Nap–Neptunusz

Itt a feltétlen csodálatról van szó a Nap személye, vagy teljesítménye felé, amely csalódásba is átcsaphat adott esetben.

Nap–Plútó

Egy erőteljes átváltoztatási szándék, manipuláció fordulhat elő, a Plútó szeretné a maga képére formálni a Napot, akinek nem biztos, hogy ez annyira tetszik.
A könyvem megvásárolható: http://undergroundbolt.hu/szinasztria

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése