NAP JELLEGŰ EMBEREK:



Azok akik Oroszlán érdekeltségűek (azaz Oroszlán Ascendensűek, Oroszlán Napúak vagy sok bolygójuk van az Oroszlán jegyben). Ezenkivül jelenti az alábbiakat analógiásan: férfiak, apák, vezetők, főnökök, pápa, királyok, arisztokraták, miniszterelnök, ország vezető emberei, celebek, továbbá aranyművesek, pénzverők is.


HOLD JELLEGŰ EMBEREK:




Azok akik Rák érdekeltségűek (azaz Rák Ascendensűek, Rák Napúak vagy sok bolygójuk van a Rák jegyben). Azonkivül ide tartoznak az anyák, feleségek, szülésznők, csecsemők, a nép maga, minden "vizes" foglalkozás: hajós, csapos, tengerész, halászok, de a csavargók, zarándokok, a molnárok és az üzenetvivők is...




MERKÚRI JELLEGŰ EMBEREK:

Azok akik Ikrek vagy Szűz érdekeltségűek (azaz Ikrek vagy Szűz Ascendensűek, Ikrek vagy Szűz Napúak vagy sok bolygójuk van az Ikrek vagy Szűz jegyben). ezenkivül az értelmiségiek, a tanárok, a tanulók, a gyerekek, a fiatalok, rokonság, testvérek, az orvosok, a számitógépesek, a kereskedők, a küldöncök (pizzafutik stb.), szállitók, sofőrök. de ide tartoznak az asztrológusok is!


VÉNUSZI JELLEGŰ EMBEREK:



Azok akik Bika vagy Mérleg érdekeltségűek (azaz Bika vagy Mérleg Ascendensűek, Bika vagy Mérleg Napúak vagy sok bolygójuk van a Bika vagy Mérleg jegyben).
Szakmailag uralma alá tartoznak a nők, a művészek (zenész, énekes, koreográfus stb.), a modellek, továbbá az ékszerészek, a butikos, a belsőépitész, a lakberendező, a dekoratőrök, az illatszeres, a divattervező, a kozmetikus, fodrász, fürdők/spa személyzete, a stylist, a sminkes stb. Mindenki, aki a szépséggel, divattal, ékszerekkel és művészetekkel foglalkozik, de az örömlányok, kurtizánok is.



MARSIKUS JELLEGŰ EMBEREK:



Azok akik Kos vagy Skorpió érdekeltségűek (azaz Kos vagy Skorpió Ascendensűek, Kos vagy Skorpió Napúak vagy sok bolygójuk van a Kos vagy Skorpió jegyben).
A Mars uralma alá tartoznak a férfiak általában (de főleg a fiatalabb, erejük teljében levő pasik:)), aztán a katonák (mindenféle rangfokozatban), a sportolók, a győztesek, az erőszakos emberek, a diktátorok, a hóditók, a kalózok és a gyilkosok (a tolvajok merkúriak!). Hasonlóképpen marsikusak a vadászok, a hentesek, a sebészek, a gyógyszerészek. Ide tartoznak a hóhérok és mindazok, akik kést vagy tűzszerszámot használnak (tűzoltók, tűzszerészek stb.), a fegyveres testületek tagjai. Vagy a fémekkel dolgozók, mint az órás, vésnök, asztalos, szakács, a mérnök, a kohász, a késes, a kovács, az üvegfúvó. De ide sorolják a péket és a juhászt is.



JUPITERI JELLEGŰ EMBEREK:



Azok akik Nyilas vagy Halak érdekeltségűek (azaz Nyilas vagy Halak Ascendensűek, Nyilas vagy Halak Napúak vagy sok bolygójuk van a Nyilas vagy Halak jegyben).
A Jupiter uralma alá tartoznak aztán a birák, a jogászok, ügyvédek, egyházi személyek, a hivők, az egyetemisták/főiskolások, egyetemi tanárok, a miniszterek, szenátorok, tanácsadók. De ide sorolják a ruhakészitőke...t is érdekes módon a hagyomány szerint, ill. a könyvkiadókat, könyvtárosokat és úgy általában a külföldieket is. A szerencsejátékosokat is jelentheti és a reklámszakembereket, marketingeseket, hirdetésszervezőket, mivel minden reklám felnagyit, mint ahogy a Jupiter is mindent felnagyit, amit megérint. Esetleg utalhat még hires emberekre és nagyon magas rangú vezetőkre 
+ még a középkorúak (35-től fölfelé) ill. a joviális, emberbaráti beállitottságú emberek, az adakozók és a humanitáriusok.



SZATURNIKUS JELLEGŰ EMBEREK:


Azok akik Bak vagy Vizöntő érdekeltségűek (azaz Bak vagy Vizöntő Ascendensűek, Bak vagy Vizöntő Napúak vagy sok bolygójuk van a Bak vagy Vizöntő jegyben).
Szaturnuszi emberek az idősebbek, nagyszülők, apák, exek, megunt házastársak, ezenkivül mindazok,a kik földdel vagy bányákkal vannak kapcsolatban. Mezőgazdasági munkások, bányászok, kőfaragók, szerelők, bőrdiszművesek, szőrmével és gyapjúval foglalkozók, régen kötélverők, aztán kéményseprők, téglavetők, napszámosok, pásztorok, sirásók, koldusok, hajléktalanok, bohócok (!). Ma a kukások, csatornázók, utcaseprők is idetartoznak.