Modern asztrológiai félreértések : A szabad akarat és a determináltság

Az a lényege ennek, hogy visszahozzuk azt a szemléletet, ami tulajdonképpen az asztrológia alapját adta réges rég úgymond, hogy nem a világ van értünk, hanem MI vagyunk érte. Azok az alkotó elemek vagyunk, amitől működik a világ.


Tehát nem hagyhatok ott űrt, mert akkor nem működik a világ. Be kell töltenem a szerepemet, a feladatomat, és ezért helyem és feladatom van, és ez az ami hiányzik a mai ember szemléletmódjából. És ha a helyemnek és a feladatomnak megfelelően élek, akkor harmóniában élek, viszont ha olyat akarok, ami nem jó nekem, akkor rosszul fogom érezni magam. Ha olyat, ami jó, akkor sikerélményem lesz.

De mindenkinek más útja van, és másnak az útján te nem tudsz kiteljesedni. Ezt a régiek úgy mondták, hogy Isten akarata, ez és ez meglehet az életedben, az és az meg nem. Erre mondták, hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek, hogy bizonyos helyzetekben választanom kell, hogy mi a jó és mi a rossz. Ezek azonban szubjektív és relatív kategóriák.
A külső objektív dolgok azok a felettünk levő dolgok, vagyis hogy a világ működése szempontjából jó-e valami, nem a mi kis egyéni egónk szempontjából.
Mi az, aminek meg kell történnie, ez a KELL kategória, mi az, ami nem történhet meg, ez a NEM SZABAD kategória, és mi az, ami esetleg megtörténhet, ez a LEHET kategória. Tulajdonképpen ez a három kategória van, amivel dolgoztak régen.
Itt a kérdés az, hogyha valamit akarok, elérhetem-e azt a világban. Ha igen jó, ha nem, akkor viszont nem kéne kínoznom magam azért a dologért, hiábavaló vágyakkal, ez az úgynevezett, alárendelődés a világnak, és a feladatomnak. Ezt a mai ember nagyon nehezen viseli, mi az, hogy valaki megmondja neki, hogy mit szabad és mit nem. Miközben nem veszi észre, hogy mindenki megmondja neki, hogy mit szabad és mit nem. Lásd politika, államok, rendvédelmi szervek, de még a főnöke, és a szomszédja is. Ez tehát egy ilyen látszat szabadság. Ha viszont tényleg alá rendelődik a világnak, akkor megtalálja a saját helyét.
Ez egy segítség ahhoz, hogy megbékéljek azzal, ami van. Hogy merjek kezdeményezni, amikor kell, és megóvjam magam a hiábavaló kezdeményezésektől. Ezt tudjuk megnézni egy születési képletben. Ha ebbe hajlandó valaki belenyugodni, és elfogadni, és pozitív alkotó módon felfogni ezt, akkor sokkal sikeresebb lesz és elégedettebb lesz az életével..
Ha mégis lenyúlunk a sorsba, az már mágia, mindenképpen. A mágia az, amikor sorsszerűen nem lehetett volna valami, de mégis lett. Vagyis megerőszakoltuk a sorsot. Kiléptünk a világ működéséből, a világ rendjéből. Ezért van az, ez már csak ilyen megkülönböztetés, hogy megértsd, a mágiában a szellem módosítja a szellemet, az anyagot is egyben. Az alkímiában pedig az anyag munkálkodik az anyag fölött, tehát anyagilag próbálnak megváltoztatni dolgokat.
Viszont az asztrológiában a szellem munkálkodik az anyag fölött, csak megmutatja az irányokat, és az utadra tesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése