"Radix esetén hány fok a Nap és a Hold orbisza? milyen távolságig kombuszta egy Naphoz közel álló bolygó és hogyan lehet feloldani a Nap elégető hatását? fontos-e ilyen esetben, hogy a Napot társítják az apa (egyik) jelölőjének?"



Az orbiszokat minden iskola máshogy határozza meg, nincsenek kőbe vésve, így nincs egységes fokszám megadva.

A kérdőasztrológiából (és a tapasztalatokból) kiindulva a Napnak és Holdnak mint a két fővilágítónak nyugodtan lehet nagyobb orbiszt adni: a Holdnak 12 fok kb., a Napnak 17 fok. Pláne hogy az ún. "felezett" orbiszokat (Moyetti) használjuk két bolygó összevetésénél: magyarán felezd el ezeket az orbiszokat, add össze a másik bolygó megfelezett orbiszával és így kapod meg, mennyi az a hatókör amin belül még hatnak egymásra.
A kombusztaság fokszámában azért általában megegyeznek az asztrológusok: a hagyomány szerint 8,5 foknál (a 17 fok felezése) kezdődik. Ha egy bolygó 8,5 fokra kerül a Naptól, kombuszta lesz (kiv. Mars és Jupiter).
A kombusztaságnál sem mindegy, hogy közeledő vagy távolodó az együttállás, ha távolodó, akkor az idő múltán csökkenő tendenciát mutat, míg a közeledőnél sajna a Nap "megfogja" a másik bolygót nem engedi továbbmenni, kilépni a kombusztaságból.
Kérdés, hogy kérdőasztrológiában vagy születési horoszkópban vizsgáljuk a kombusztaságot. Kérdőben annyiban elvileg kikerülhető, ha az illető nem kerül fizikai kapcsolatba azzal amit a Nap jelképez abban a kérdésben számára (pasi, főnök, bármi egyéb dolog vagy életterület) csak nagyon nehéz megállni, a Nap szinte magához szívja a bolygót.
A Nap mint esszenciálisan az apa jelölője inkább radix képletekben kap szerepet, pl. ha valakinek a születési uralkodója kombuszta, a sok egyéb hatás mellett valószínüleg komoly apa-problémái vagy apai ágon is vannak problémái, amiket érdemes terápiákkal oldani.