A tradicionális asztrológia képviselői valamiért a 8.házhoz kapcsolják a szexet, pedig az eredendően halál ház (és a halálnak vajon mi köze a szexhez?). Már jó ideje gondolkozom ezen, és egyelőre nem találtam mindent igazoló bizonyítást rá.



Ugyanis egy félreértelmezés miatt kapcsolják oda: a jegy-házas rendszer ősi felosztását átértelmezve az 1.házat megfeleltették az 1.jegynek a Kosnak és így tovább. Ha így nézzük, a 8.h.-ra a 8.jegy a Skorpió jön ki, és az szexuális jegynek tartják. Nagyjából ennyi a köze a 8.h.-nak a szexhez. Aztán ezt így adták tovább és mindenki megalkotta a maga elméletét rá.
A régiek, a hagyományos asztrológia, mindig is az 5.h-hoz kapcsolta a szexet, mint az életörömök és gyereknemzés forrása. A 8.h.pedig a mások pénze és a halál (kapuja). Ráadásul sötét ház a hagyomány szerint. Vagyis inkább sötét dolgokkal, jajjal-bajjal, gondokkal analóg, mint az élet élvezeti közé tartozó szexualitással. Meg az Anima-Animus tiszta eszme ideáljat iderakni? Mi köze annak a sötéthez, a halálhoz, az ezt a házat analógiásan uraló Szaturnuszhoz?
(Ha már, akkor inkább a 12.házat venném ide, bár az is sötét ház, viszont ott találhatók az életélvezet túlzásba vitele, a függőségek, tiltott dolgok, titkok és ugyanúgy a Vénusz uralja, mint az 5.h-at, csak ez egy sötét, romlott Vénusz - miért nem oda soroljuk a perverziókat például?!)
Persze nem akarom megváltoztatni a gondolkodásotokat, ha neked úgy jó, csináld úgy. Csak jó, ha tisztában vagy vele, ha valamit értelmezel a horoszkópban, mi alapján teszed azt! Ne csak azért csináld úgy, mert valaki egyszer azt mondta.