- sorozat -
1. Milyen a jó kérdés?

Ezt azért emeltem ki ide az elejére, mert jól megragadja az egésznek a lényegét. Mert mi is a kérdőasztrológia?
A magyar fordításában benne van: kérdő, azaz kérdezőasztrológia (angolosan horary, latinul: horar = óraasztrológiának hívják). 



Szóval mi a legfontosabb összetevő benne? Nem, nem a megszokott születési adatok elkérése, pontosítása stb. Hanem egy pontos, velős, konkrét kérdés.


Vagyis a kérdőasztrológia kérdésekkel dolgozik: odamész egy asztrológushoz, fülébe sutyorgod a kérdésed és ő pikk-pakk felállítja neked a képletet arra az időpontra amikor megértette a kérdésed (!) és kielemzi azt neked.


Szóval ebből is adódik, hogy a kérdőasztrológiában a legjobb a lehető legpontosabb és legjobban leszűkített kérdés: először is a legjobb ha eldöntendő kérdést teszünk fel, amire leginkább igennel vagy nemmel lehet felelni, Tehát a fő profil az eldöntendő kérdések csoportja. 



A „mi leszek, ha nagy leszek” már rossz példa....erre van a radix elemzés stb. De a „tűzoltó legyek vagy katona” már inkább – ez a kérdés már nagyszerűen megfelel a kérdőasztrológia szabályainak.


Ezenkívül nem jó kérdés az, ha az illető sem tudja mit is akar pontosan tudni, ha a kérdés zavaros, de az is lehet, hogy csak rosszul teszi fel a kérdező a kérdést (pl. tudtán kívül egyolyan eseményre kérdez rá, ami nem is lesz megtartva) vagy ha csak beugratásnak szánják vagy rosszindulat motiválja, úm. „próbára akarják tenni” az asztrológust vagy törvénytelen cselekedetre kérdeznek (Jól sikerül-e betörés a bankba X napon?) – na ezek a rossz kérdések.


A jó kérdés az amit egyszer tesznek fel egy témával kapcsolatban (persze ha az egy folyamat akkor a folyamat részegységeire rá lehet kérdezni vagy ha történik valami ami gyökeresen megváltoztatja a helyzetet), de ugyanazt a kérdést ugyanúgy feltenni fölösleges. A jó kérdés az, ami helytálló, időtálló, és főleg ha érzelmileg érintett vagy a kérdésben! Tehát a legszorongatottabb helyzetekben lehet a legjobb kérdéseket feltenni (pl. Jött egy vevő, azonnal megvenné a lakásom, érdemes-e neki eladnom? Az orvos műtétet javasol, tényleg szükséges-e?), ugyanis, ha csak kiváncsiságból vagy unaloműzésből tesz fel valaki kérdéseket, akkor sokszor érvénytelenséget jelez a képlet különböző módokon.


Mi van ha valaki nem kap választ (esetleg sorozatosan) a kérdéseire? Nagy valószínűséggel, még ő sem látja át a problémáját, homályosak a gondolatai, így zavarosak az energiák is amiket bevonz, pont nem jókor teszi fel a kérdését, pont mindig valamitől nem lehet rá válaszolni. Ezzel az Univerzum őt is és az asztrológust is védi, és figyelmezteti!