Asztrológiai időjárásjelentés 3. - NAP

A Nap az Oroszlán Ascendensűek születési uralkodója. Szintén egy hónapig van egy jegyben szóval naponként mozdul egy fokot. Igy  aránylag gyorsnak számít (mint a Merkúr és a Vénusz) bár egy hónapig ugyanaz a jegy hat rá, de a fényszögek változhatnak ezalatt is.

Viszont emiatt a Nap, Merkúr és Vénusz születési uralkodós emberek jobban tudnak tervezni egy éven belül, hogy mikor vannak jobb formában vagy mikor érdemes kicsit visszavenni a tempóból. A retrográdsággal és a kombusztasággal (Naptól való égetettség) itt nem kell törődnönk, hiszen a  Nap sohase lehet retrográd és önmagával sem lehet kombuszta! :)

Most például a Bikában van, ahova a Kosból érkezett. A Kosban egzaltált volt, kicsattanóan jó formában, ilyenkorra érdemes időzíteni a fontos munkákat, eseményeket, nagy erőkifejtést igénylő dolgokat, hogy bírja fizikailag is. Igaz a Kosban kicsit önközpontú volt, csak neki lehetett igaza. 

A Bikában ehhez képest a nullszintre csúszott vissza, ahogy a Vénusznál is írtam. Érdemes egy kis tavaszi szünettel rápihenni ilyenkor az energiaváltásra.


A Nap most a Bika közepén csak transzcendens bolygóktól kap fényszöget: A Plútótól egy trigont – rég óhajtott fizikai, napirendi sb. változásoknak most kedvez számukra az idő. A Neptunusztól egy szextilt kap, ez ámodozóbbá teszi őket, érdemes most megálmodni a nagy terveket a jövőre nézve.



Hol érzi jól magát a Nap?

Jól érzi magát: Oroszlánban

Kicsattanóan: Kosban

Kicsit jobban: Nyilasban

Vacakul: Mérlegben és a Vízöntőben

Semlegesen: Bika, Ikrek, Rák, Szűz, Skorpió, Nyilas, Bak, Halak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése