Életterületek elemzése 8..h. - mások pénze, adósságok / Nicholas Cage

A 8. házat Nicolas Cage példáján keresztül nézzük meg. Ő most direkt lett kiválasztva, ugyanis rengeteg filmben szerepelt, Francis Ford Coppola rendezőnek az unokaöccse és a család is eléggé híres emberekkel van tele, barátja Johnny Depp. Három felesége volt, illetve a 3. még megvan, és azok is elég híresek voltak: Patrica Arquette, Lisa Marie Presley, és a legutóbbi Alice Kim. 


Szóval eléggé mozgalmas élete van, német és olasz felmenői és rengeteg akció, megy egyéb művész filmekben is szerepelt, nagyon-nagyon változó színvonalon, az Angyalok városa talán, amit úgy leginkább ismerünk a romantikus filmjei közül. Azért választottam őt a 8. házhoz, mert ő volt az, akit már említettem, hogy bizony nagyon komoly adósságokba keveredett és ezt akkor meg is tudjuk nézni az 8. házán.

Nézzük meg először a 8. házat, hogy ne az legyen, hogy akkor befolyásol minket, hogy mit tudunk róla és utána visszaigazoljuk az életéből ezt. Ő egy Bak Napú színész Nyilas Ascendenssel, 51 éves most már és ’81-től aktív, azóta szerepelt filmekben és Oscar díjas is, mint láttuk már azok között, akiket már megnéztünk. azért egy elég sikeres színész.



Nézzük meg akkor a 8. házát, a 8. ház az a veszteségek háza, másrészt a mások pénze. Ez lehet a partner, vagy akárki másé, befektetés, tőzsde, de lehet a veszteségek háza is, akár anyagi, akár egyéb értelemben. Illetve a halálnak is a háza és még egy- két dolognak, például tudatalatti, de azok már inkább lelki vonatkozások. Nézzük meg, hogy hogy muzsikál ez a terület az ő képletében! A Rákban kezdődik, és benne van egy bezárt jegy az Oroszlán, ezért is választottam, mert akkor végre megnézzük, hogy milyen az, hogy ha van egy bezárt jegy egy házban. Abban nincs benne bolygó, ha bolygó lenne, akkor még jobban kiugrana, főleg egy bezárt jegy. Így első sorban a Holdat nézzük, de másodsorban ilyenkor megnézzük a bezárt jegy urát is, a Napot. A bezárt jegy ilyenkor valamiféle vagy rejtett dolgot jelöl, egy plusz dolgot, ami nem mindenki számára nyilvánvaló, de jelenthet hiányt is, amikor valamiben hiányt szenved az ember, főleg ha nincs benne bolygó. Ezt akár karmikusan is lehet értelmezni, de ebbe most nem akarok belemenni.




Nézzük meg, hogy itt hogy áll először is a 8. ház ura a Hold. Ha végignézzük a méltóságtáblázatunkat, akkor azt látjuk, hogy semmilyen méltósága nincs, peregrin és a 10. házban áll. Ez azért már kicsit jelzi, hogy a 8. házat és most itt szerintem ne a halált, meg ilyesmit mérjük, hanem inkább ezeket az adósságokat, és veszteségeket bizony beviszi a hivatás területére, nem lesz attól független.
És nézzük meg a Napot, mint bezárt jegy urát: az pedig a Bakban szintén peregrin, de az első házban áll, ez pedig a személyiségébe, a megnyilvánulásokba viszi be ezt a 8. házas dolgot. Vagyis mindkettő sarokházban van, ez ilyenkor fontos, például itt nagyon látszik, hogy a Hold és a Nap ez a két jelölője a 8. háznak, mind a kettő sarokházban van, ami mit jelent? Hogy látszódni fog, hogy meg fog jelenni a mindennapi életben ez a terület. Meg is jelent elég rendesen.



Azon kívül, hogy peregrinek, hogy nem igazán jól működnek, azon kívül van-e valami probléma ezzel a két jelölővel? A Holddal annyi a probléma, hogy kvadrátban áll a Marssal és azt a Marsot ő nem tudja fogadni, mert a Hold nem áll a Mars semmilyen méltóságában, a Mars száműzetésének a helyén áll csak, nem tud védekezni a Mars ellen, a Mars tönkreteszi őt. Itt már látszik, hogy ez a mások pénze, vagy a hitelek, vagy a kölcsönök, vagy akár az adó, mert az is a 8. ház, az bizony eléggé problémás terület, az tönkre van téve.
És mi az a Mars? Az bizony elsősorban a 4. ház. Ez lehet a család is, de lehetnek például az ingatlanok is, esetleg túl sok ingatlan vesz, majd meglátjuk. Amely károsan hat erre a területre, illetve a 11. ház, az lehet a barátok, lehetnek bizonyos közösségek, de lehet olyan jótékonykodás is, vagy adományozás, vagy akár bevétel a 10. házból – minden háznak a második háza az az erőforrásait jelenti –, olyan bevételek, amik támadják ezt a 8. házas területet. Igy már látjuk, hogy valamilyen pénzügyi probléma bizony kinézhet ezekből adódóan.
És akkor nézzük meg a Napot is, hogy azzal mi a probléma, ha van. Az már pont a gödör mögött áll, annyira nem vészes ilyen szempontból, viszont közeledik a Mars együttálláshoz. Ez a Mars vajon tönkreteszi-e a Napot? Magyarán le tudja-e nyomni ezeket az adósságokat? Bizony nem, mert a Nap a Bakban egzaltálja a Marsot, úgymond tudja fogadni, a Marsnak a magas méltóságában áll, egzaltációjában, sőt egy arculatában is, ez azt jelenti, hogy tud védekezni ez ellen a Mars ellen, ami ugyanaz lenne, ami a Holdat is támadta, valószínűleg ez a két főterület, ahol mondjam azt, hogy elrontja a pénzügyeit.
Viszont visszafelé azért nézzük meg, hogy ez a Nap és a Mars együtt áll-e? Ezek bizony együtt állnak. Mennyi köztük – ilyenkor érdemes kerekíteni főleg – a fokszám? A Nap fokszámát, 16°17'-et 17°-ra felkerekítem, a Mars fokszámát pedig 26°-ra, tehát 9° van közöttük. Pont nincs meg az a 8,5°, amitől kombuszta lenne a Mars, ilyen szempontból ezek az adósságok, vagy hitelek, vagy egyebek nem teszik tönkre teljesen az ingatlanait, vagy a barátságait, vagy az egyéb ilyen dolgokat, ami neki fontos, de azért gyengítenek egymáson, ám egyik sem tud győzedelmeskedni a másik felett.
Mi az, ami még problémás? Hogy ez a Mars két területet is összekapcsol és mondtuk, hogy itt a 4. és a 11. házat. Ezt értelmezhettük – mint ahogy most is meg is tettük – külön-külön. De forgathatunk is, ilyenkor érdemes megnézni, hogy az egyik háza a másiknak vajon elforgatva hányadik háza. Ha a 4. házból indulunk ki, akkor bizony a 11. ház, ha leszámoljuk az a nyolcas háza a 4. háznak, az ingatlanok halála. Ez bizony jelzi, hogy az ingatlanok el fognak veszni. Az egy másik dolog, hogy ezt esetleg a család is megsínyli, de ez az, amiről nekünk van adatunk.



Illetve itt a Jupiter és a Nap között látunk egy kvadrátot és a Jupiter az saját maga, ő maga is megnehezíti saját magának a dolgokat. Illetve a 3. ház ura. akár a papírok, vagy iratok rendben nem tartása is okozhat problémákat pénzügyi területeken.
Egy pillanatra mivel semmi nem működik magában, nézzünk már rá, hogy ennek az embernek mennyi a pénze, a félretett pénze úgymond, amit össze tud gyűjteni, a 2. házban. Ami a Bak jegyében kezdődik. A Mars ott áll a csúcsán, de a Mars is egzaltált. A Szaturnusz a ház uraként, Vízöntőben áll a saját jegyében, uralmi pozícióban áll és mellette van egy Vénusz ugyan, mint jótevő, bár nem olyan nagy szám, és a Szaturnusz ezt gyengíti.
Ez a Vénusz, a hivatása, a filmjei, illetve az 5. ház, a szórakozás, szerelem, vagy a gyerekek. Ebből látszik, hogy a 10. ház ura az a 2. házban az úgynevezett megélhetési filmezés, így hívták, amit elkezdett csinálni egy idő után a 2000-es évek táján, amikor is a kritika szerint egyre gyengébb filmekben szerepelt csak azért, hogy pénze legyen. Azért nem sajnálom ezt az embert, mert hihetetlen vagyont fel tudott halmozni ezzel az egzaltált Marssal és uralmi Szaturnusszal. A megélhetési filmezés nagyon is hozott neki szerintem, hiába próbálták ezzel lenyomni. De miután azt láttuk, hogy problémás a 8. házas terület, a kiadások problémásak, vagy az adóbevallás, vagy az egyéb ilyen dolgok, nem véletlen, hogy utolérte a törvény keze.
El is mondom, hogy akkor mi történt vele: a 2000-es évek elejétől kezdett ilyen szempontból hanyatlani. Állítólag olyan filmekben szerepelt, amelyek kritikailag és anyagiakban is leszerepeltek, mint a Szellemlovas, Veszélyes Bangkok, Féktelen harag, Boszorkányvadászat, vagy Elárulva. Az effajta megélhetési filmezésnek köze lehetett ahhoz, hogy Cage-nek több milliós adóhátraléka keletkezett, miután több ingatlana és egyéb értékes tárgyai után nem fizette be rendesen az adót. Emiatt később számos ingatlanát és értékes tárgyát árverésre kellett bocsájtani. Csak a Bel Air-i otthonán 6 jelzálog volt bejegyezve 18 millió dollár értékben, így azt is elárverezték, amit így is csak jócskán áron alul sikerült eladni. Cage az anyagi ügyei rendezése érdekében a képregény gyűjteménye legértékesebb darabját is kénytelen volt elárvereztetni, a ’97-ben 110 ezer dollárért vásárolt füzetet több mint 2 millió dollárért ütötték le – eddig a történet.



Azért nem akartam ezt előre elmondani, mert bizony látszik, hogy ez egy problémás terület. Innen is lehet nézni, nem csak a halál, meg a tudatalatti, hanem a kölcsönök, a hitelek, illetve az adózás és egyéb ilyen dolgok is a 8. házhoz tartoznak, és azt mondanám, hogy nem az volt a probléma, hogy nincs pénze. Bár átmehetett nehezebb periódusokon, de ha ezt a képletet megnézzük ezzel a pénzügyi háttérrel kizárt dolog, hogy ennek a férfinek nem volt pénze, akármilyen filmeket csinált, akkor is hozott pénzt neki, ezt látjuk, a 10. ház ura a 2. házban, hozza a pénzt. Lehet, hogy elvileg vagy bevallva nem sokat, de akkor is fel tud halmozni pénzt.
Illetve azt mondanám, hogy nem csak az urát nézzük, hanem az egzaltációs urát is lehet nézni, ha az jobban áll. A Vénusz a házban maga az nem olyan jól álló bolygó, de a Mérlegben a Szaturnusz egzaltált, ami viszont gyönyörűen áll a 2. házban, uralomban. A rövid ideig tartó egzaltáció, ami látványos és rövid ideig tartó erőnövekedés, illetve méltóságnövekedés, az ilyen akciók bizony elég komoly pénzeket hoztak neki. Inkább mi az, ami támadja ezt a területet? Magát a pénzt nem is támadja semmi igazából, amit nehézségnek lehet venni, az ingatlanokat zavarja, kvadrátolja a Marssal együtt álló Nap, ami azért elég közel áll ahhoz, hogy gyengítse és közeledik, így élete során egyre egzaktabbá válik, mert a Nap a gyorsabb és a Marshoz közeledik együttállásban. Nem véletlen, hogy Cage most 54 éves, úgy kb. a 40-es évei elején volt ez a csőd, kellett hozzá egy idő, mire ez beváltódott, hogy a Nap elégette ezt a Marsot, az ingatlanokat például.



Azt látjuk, hogy maga ez a Mars viszont a Holdat, ezeket az adózási dolgokat támadja. Gyaníthatóan inkább az volt a baj, hogy túl sok ingatlant vett, illetve itt kvadrát van saját maga és a 8. házas terület között, a Nap és a Jupiter között, ami inkább arra enged következtetni, hogy egyszerűen ő maga okozta a problémát, illetve a papírok, hogy a 3. ház, szerződések, vagy papírok nem jól lettek bizony lekönyvelve.
És a 11. ház az lehet közvetítő is, lehet tanácsadó is, azt mondanám, hogy rossz tanácsokat adtak neki. Valószínűleg befektetett, amiről nem tudunk és bizony az sült el rosszul, vagy az után nem fizetett adót, valami kavarás ott a mások pénzével volt, az adózással, a kölcsönökkel, vagy hitelekkel és így jött létre ez az adóhátralék, nem pedig azért, mert egyre kevesebb pénzt keresett, mert azért ennek az embernek mindig elég komoly pénzei voltak, vannak tartalékban, bármennyit is keres. Esetleg még az lehetett a háttérben, hogy túl sok ingatlant vett. Azért az a Mars, nézzük meg az ingatlanok jelölője is egzaltált ráadásul ez a hirtelen felívelően és hirtelen felfújt dolog. Lehet, hogy egyszerűen túlvásárolta magát és nem fizetett utána elég adót, ettől is becsődölhet egy ember, hogy hirtelen túl sok mindent szerez be, túl nagyra növekszik, és nem szépen beosztja a pénzét. Itt bizony inkább ezzel volt a probléma.
Ha ezt lelkileg akarjuk elemezni, akkor pedig azt mondhatjuk, hogy ez a Nap – Jupiter kvadrát egy kicsit a lelkiséget is beleviszi, nem csak az eseményeket, ez támasztja alá a túlzásokra való hajlamot. A kvadrát a nehézség, a Jupiter a terjeszkedés, a Nap pedig a tudatos én, így benne van az, hogy az ember a mértéktelenségekre lesz hajlamos a Jupiter miatt. Ő amúgy is jupiteri alkat, azt mondom, hogy akár többet is költhetett, mint amennyi egyszerűen éppen akkor rendelkezésére állt, több ilyen dolog adódhatott össze, nem olyan egyszerű ez. Persze ez egy Wikipédia cikk, ahol összefoglalják azt, amit az újságban lehetett olvasni, de ha egy kicsit megkotorjuk a felszínt, akkor szerintem sokkal több mindenre fényt deríthetünk, hogy itt mi játszott közbe egy elég komoly sztárnál, egy pénzügyi csődnél.





Ezeket a dolgokat is figyelembe kell venni, úgyhogy ebbe most már tovább mélyebbre nem is mennék, ez is sok lesz. Csak ezt akartam érzékeltetni, hogy azért lehet látni, hogy ez egy problémás terület és ez az életében ki is fejeződött. Úgyhogy ez az ilyen jelzésekre figyeljünk oda mindig, és utána megnézhetjük az egyes jelölőket, az embert magát, illetve hogy milyen lelki vonatkozások lehettek a háttérben. Mint mondtam, hogy ez a kicsit túlzásokra, vagy túl nagy bővülésre való törekvés, mondhatjuk úgy, hogy kicsit esztelenül bővülésre törekvés például, de valószínűleg több minden más is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése