Életterületek elemzése 1h. - a szülött saját maga / Cameron Diaz

Életterületek elemzése

Erre azt találtam ki, hogy azért minden házat lássatok, hogy hogyan lehet elemezni, hogy mind a 12 házra hozok 1-1 példát, de mindig mást. Így hogyha egyrészt különböző emberekkel, különböző képletekkel ismerkedünk meg, másrészt pedig folytathatjátok az elemzést azzal, aki érdekel.

Életterületek elemzése: 1. ház
Elsőnek Cameron Diazt szúrtam ki, egyébként pont most olvastam a könyvét,  A test könyvét, amely az egészséges életmódról szól. Ilyen szempontból számomra is aktuális a hölgy, aki ugyan most már 45 éves, színésznő. A legismertebb szerepe a Charlie angyalai-nak a felújítása, remake-je volt. Nézzük akkor az ő képletét először. Most Cameronnak az első házát fogjuk elemezni, vagyis az Ascendensét. Úgyhogy gyorsan azért egy képletkontúrt felállítunk, hogy lássuk, hogy mindig innen kezdünk.




Kubai származású apukája és német származású anyukája van, valószínűleg ezt látjuk, a szerencsés vérkeveredést benne, illetve a szőkesége, amely a germán származásra utal. Az ő képletkontúrja azt mutatja most csak így gyorsan, nagy vonalakban, hogy az Ascendens–Descendens, a horizont alatt van több bolygója. ő igazából egy kicsit befelé fordulósabb típus, inkább kicsit introvertált, kevésbé társasági típusú. Illetve ha azt nézzük, hogy a keleti, vagy a nyugati térfél erősebb nála, akkor bizony az Ascendens felé eső térfél az MC–IC tengelytől. egy erősen függetlenebb, inkább önmagára számító személyiségtípusa van.
Tovább:



Főleg az Ascendens és az IC közötti negyed az erős bolygóilag nála, ez az úgynevezett „Self-Made Man”, aki önmagát megcsinálja, felküzdi, kitalálja, illetve azt is jelenti, hogy önmagával szeret kicsit elvonultan foglalkozni, ez is benne van az ő jellemében.
A legerősebb elem nála – most így nem megyünk részletesen végig, ezt már megnéztük, csak így nagy vonalakban – a Föld elem. Ő is egy praktikus, józan, racionális ember, nem véletlen, hogy a testről, a testéről, a testedzésről, pontosabban az egészséges életmódról írt könyvet. Erősen anyagi beállítottságú, erősen Földies, praktikus, józan, de szerencsére a többi elem is elég jól képviselteti magát a képletében. Olyan nagy frusztrációkkal nem küszködhet az életben.

Bár ilyenkor azért gyorsan érdemes megnézni a Föld házakat: 2, 6, 10. Mondjuk ott nincs olyan túl sok bolygója, azért ő annyira nem tudja kiteljesíteni ezt a praktikus, józan, esetleg anyagias, anyagi biztonsággal foglalkozó oldalát. Valószínűleg azért vannak kisebb kihívások az életében.
Ha dinamikailag nézzük, akkor pedig a változó jegyek a dominánsak nála, egy elég rugalmas alkat, könnyen tud változtatni. Mondjuk a kezdeményezés vagy a kitartás egy picit nehezebb neki. De a sorsa is hanyatló házat mutat inkább, egy picit ki van szolgáltatva a sorsnak, nem is baj, hogy ő annyira alkalmazkodó típus. Így azért mindig tudja követni az életének az áramlásait. Ez hívjuk a képletkontúrnak.
Nézzük meg akkor az első ház elemzését, az első ház az Ascendens maga. Ő amúgy egy Szűz Napú hölgy, aki Rák Ascendenssel bír. A Rák az egy vizes, nedves típus, ősminőségű, nőies elem, nagyon érzelmes, de erre tanultuk, hogy a vizes jegyek bizony nem mindig fejezik ki az érzelmeiket. Egy Rákon meg aztán végképp nem lehet látni, ő is ez a tipikus, ami Hollywoodban jól jön, hogy tipikusan mosolygós alkat, de ki tudja, hogy mi van mögötte.


Ami fontos, az Ascendensnél a többi házzal ellentétben azt nézzük, hogy az ura hogyan áll. Ez a Ráknak az ura a Hold, az pedig a Bikában áll a 11. házban. A Bikában eleve egzaltált a Hold. Plusz van itt egy triplicitás is kerekítve a 23°-on. Cameron egy nagyon-nagyon erőteljes személyiség, úgyhogy nagyon is „alázatos” emberek kellenek mellé, akik kiszolgálják, vagy pedig egy vele hasonlóan erős karakterű partner, aki el tudja őt „viselni”. Mindig ő neki kell lenni a középpontnak, ő az, aki dirigál, őneki van igaza. Persze mindezt jóindulatúan teszi és nagyon becsületes és rendes ember, de kibírni egy kicsit nehéz. Azért nem véletlen, hogy ő is elég későn találta meg a párját. Illetve több híresebb emberrel, mint pld. Justin Timberlake, összehozták a sajtóban.
Na de most nem a 7. házát elemezzük, hanem őt magát. Mi az, ami fontos neki? A 11. házban van a születési uralkodója, a barátok nagyon fontosak. Ezt egyébként a könyvében le is írja, imád főzőcskézni, egy Bika mit csinálna. Igaz, hogy nagyon egészséges ételeket, valószínűleg ezt rá is kényszeríti mindenkire jó indulatból. És a Vénusz, ami nagyon fontos ennek a Holdnak saját magán kívül, amely a barátokat jelenti, mint láttuk.

És mit jelez még a Vénusz? A 4. házat, a családot, állandóan erről ír a könyvében is, saját maga számára – mert a Vénusz ott áll az Ascendensen – ezek a legfontosabb dolgok az életben. Ő – egzaltációs és triplicitás szerinti méltóságú személyiség (7 pontos vagy 140%-os), mint mondtam – nagyon szívós, nagyon erős jellem szó szerint, úgyhogy elég sok mindent kibír, bár olyan nagy kihívásai nem voltak az életben. De kivívta magának, amit akart, ez is igaz, hogy amit akar, azt megszerzi magának.
Visszatérve az 1. házra, amit még elemezni tudunk benne az ott álló Vénusz, ami az Ascendensen áll. Egy Ascendensen álló Vénusz az mindig a szépséget és a nőiességet jelenti, főleg hogy ha jól is áll. Mondjuk itt peregrin ezen a kerekítve 22°-on, mert Cameronnak éjszakai képlete van. Látjátok, a Nap már ott a horizont tengely alatt van, ő éjszaka született. Itt annak a Vénusznak sajnos nincs akkora méltósága, de egy jóindulatú bolygó. Peregrin és az ura után idomul, az a Hold pedig jól áll, így azért ő is elég szépnek számít. Vagyis nem rontja le, nem véletlen, hogy azért őt is beválasztották a világ legszexisebb, ill. legszebb színésznői közé.
Azért a Vénusz az mindig ad egy ilyen löketet, főleg nőknél jó, ha ott áll az Ascendensen, Angelina Jolie-nál is ott áll, mint láttuk. Mondjuk, egy színésznőnél nem árt, egy férfinál már egy picit nőiesebbé tenné a megjelenést, akár túl nőiessé is.
Másik probléma, hogy az a Vénusz ott egy gödör mellett áll az első házban. Ami azért beszéltük, hogy most nem karmikus értelemben, de azért az is benne van, hogy a karmikus része az, hogy ő az első házában a saját önmegvalósítását hozta magával, amit át kellene fejleszteni oda, hogy mással törődjön. Ez egyelőre a képlet alapján nem nagyon fog összejönni neki az életben. De a lényeg az, hogy a Vénusz a gödör előtt áll, ez nem egy olyan jó állás. Lerontja ezt a Vénuszt, amiben, annyiban igaz, amit ő is bevall a könyvében és tudjuk is, hogy most az ízlés kérdése, hogy kinek tetszik, kinek nem, de azért ő elég sokat küzdött a szépségéért.
Azért az a Vénusz az tényleg nem igazi Vénusz ott. Egyrészt nagyon gebe volt – azért mondtam, hogy pont jó, hogy most olvastam a könyvét, ott elárul ilyen életrajzi dolgokat magáról. Tömte magát gyors kajával és valami 27-28 éves koráig iszonyú pattanásos volt állandóan. Amikor átállította lassan az étkezését, akkor múltak el a pattanásai, de sajnos tudjuk, hogy az nyom nélkül nem múlik el, főleg ha valaki kórosan az (aknés). Valószínűleg tele van hegekkel az arca, ahogy hallottam is egyszer egy interjúban, hogy nem is megy ki smink nélkül az utcára. Mert nem túl szép a bőre, úgyhogy sajnos ezt is jelzi a Vénusz, kozmetikailag a bőr jelölője. azért neki a szépségével, vannak problémái és nagyon keményen megdolgozik azért, hogy őt szépnek tartsák.
Nagyjából ezt lehet elmondani. Illetve még azt, hogy a Vénusz a Rákban áll az Ascendensen, a Hold pedig, mint születési uralkodó a Bikában. Tehát a 11. ház nagyon fontos neki, a család, a közösség, jótékonykodás, iraki- és egyéb veterán szövetségek szervezésében és találkozóikon is részt vett, nagyon propagálta ezt a témát, ez is benne van az alkatában.
Meg azt kell ilyenkor észrevennünk, hogy bizony ez a Hold és a Vénusz uralmi cserében van tökéletesen, még hozzá elég jó. Uralmi, a Hold a Vénusz uralma alatt, a Vénusz a Hold uralma alatt. Ilyenkor mit jelent? Hogy ha ezek a területek összedolgoznak, akkor nagyszerű eredményeket hozhatnak. így azért mondom, hogy ezek a közösségek, jótékonykodás, akár a barátokkal, illetve a családdal és saját magával való együttműködés az őt teljes sikerhez segíti. Nem véletlen, hogy attól függetlenül, hogy itt most hirtelen nem láttunk az első házhoz kapcsolatot nagyon a karrierrel, ettől függetlenül ő egy eléggé, nem is kissé sikeres ember. És az mindenképpen lefixálható, hogy önmagával teljesen elégedett ember.

Esetleg még ilyenkor meg lehet nézni a fényszögeket, hogy támadja-e valami, vagy van-e elég fényszög. A Hold és a Vénusz az nagyon-nagyon kiemelt helyzetben van, mert még szextilben is állnak egymással, attól függetlenül, hogy uralmi helyzetben. Ez az, ami ezt a Vénuszt kihúzza szó szerint ebből a gödörből, amiről beszéltem, hogy csúfolták, hogy iszonyú sovány volt, nagyon rosszul étkezett, nem mozgott, 26 éves koráig meg sem mozdult, nem sportolt, nem csinált semmit. És iszonyú pattanásos volt, mindenféle baja volt, ez nem az, akit mi szex szimbólumnak neveznénk. De bizony ő meg tudta ezt csinálni kívül-belül, hogy átalakult. Ennek a nagyon erős kapcsolatnak köszönhető és a nagyon jó indulatú és nagyon kiemelkedő kapcsolatnak. A Vénusz, mint szerencsebolygó is az Ascendensen állva elég szerencsés indíttatást és fellépést biztosít neki. Egy kis probléma lehet ezzel a Holddal, mint látjuk, hogy van egy kvadrátja a Merkúrral, ami önmagában egy félreértésre kelt, félinformációkat, tévinformációkat jelent, valami kommunikációs problémája biztos van a hölgynek. Valószínűleg nem mindig egyértelműen fejezi ki magát, vagy elhallgat dolgokat, vagy ilyesmi. Ez problémás lehet nála így alapvetően, de azért egy nagyon-nagyon szerencsés állása van a személyiségének. Tulajdonképpen a személyiségének a varázsa az, ami őt repíti a világhír felé.


"- Szép vagy és boldognak látszol. Élvezed az életet, ugye?


- Miért törném le magam? Miért korlátoznám magam?
Azt hiszem igazán jól mennek a dolgok, nem panaszkodhatok. Néha beleütközöl akadályokba és megütöd magad, de aztán felállsz, továbbmész és visszaállsz a játékba. Ez az élet úgy általában, nem igazán tudod szétválasztani ezeket a tapasztalatokat. Az életben folyton történnek dolgok, nem hinném, hogy részekre tudnánk osztani."

(HBO.hu)
További részletek és megrendelés: Csillagok útján c. könyvem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése