Ascendens értelmezése 7. - Melanie Griffith

További részletek és megrendelés: Csillagok útján c. asztrológia könyvem

Még egy képletet nézzünk meg. Méghozzá Melanie Griffith-ét, aki Antonio Banderas felesége. Aki egy Oroszlán nő Bika Ascendenssel.

Nézzük meg, hogy őneki hogy áll ez a születési uralkodója. a Bika 21. fokán áll az Ascendense kerekítve. Hol áll az ő Vénusza? Az ő Vénusza az bizony a Szűzben áll kerekítve a 19. fokon. Nézzük meg, hogy itt milyen méltósága van:











Uralmi nincsen, egzaltációs nincsen, triplicitás szerint nincsen, terminus szerint nincsen. Egy arculata van csak sajnos, mert ez egy éjjeli képlet és exilje sincs, de bizony esésben is van. Ez a tipikus vegyes méltóság, amiről már a bolygóknál beszéltünk. van egy arculata és egy esése a születési uralkodójának.

Ez mit jelent? Azt mondtam, nem egyszerre érvényesül, erre nagyon kell vigyázni, van, aki ezt mondja, de ez nem így van. Hanem időben érvényesül ez a két hatás egymás után, ez most róla szól, mert ő maga az Ascendens. Az élete első felében inkább az arculat érvényesül. Valamennyi méltósága van, nem mondanánk, hogy olyan hatalmas, vagy olyan nagyon-nagyon sokat segítene, de azért még mindig van egy kis méltósága, egy kis ereje, egy kis képessége, tehetsége ahhoz, hogy megvalósítsa valamennyire a benne rejlő dolgokat. Azért csak kapott vele egy Golden Globe díjat 1988-ban.

De sajnos, ahogy múlik az idő, ez egyre inkább esésbe kerül, egyfajta bukás, vagy zuhanás következik be és már nem fiatal, filmekben már ritkábban szerepel, ha valaki szintén megnézi az életét, bizony láthatja, hogy elvonókúrákon esett már át, úgy tudni, az alkoholizmusa okoz nagy problémákat. Már ez régebben is volt, az első férjével, Don Johnsonnal, de azért akkor még aratott sikereket is. Az 5. házban van, a szórakoztató iparban, de igazából azért idősebb korára szép lassan elfelejtik, 2006-ban forgatta utolsó teljes filmjét, azóta rövidfilmekben és tévében szerepel egyszer-egyszer, illetve a hangját kölcsönzi, pedig még csak 58 éves. Mára nagyjából az maradt meg bennünk, hogy Antonio Banderas felesége.




Úgyhogy ez sem egy olyan kellemes állás. Ebben benne van egy kis méltóság, de benne van a bukásnak a lehetősége is. Megnézhetjük, hogy találunk-e valami másik bolygót, ami esetleg ennél jobban szuperálna számára, ha tanácsot kellene adnunk. Nézzük végig az Ascendensnek a fokán, kerekítve a 21. fokon a Bikában, hogy milyen bolygók uralkodnak e fölött a fok fölött? A Vénusza van uralomban, ezt az előbb néztük.

Egzaltációban és triplicitásban a Hold van. Ez a Hold viszont Melanie Griffith-nél a Vízöntőbe esik, ahol bizony semmilyen méltósága nincsen. Peregrin, ez megint nem sokat segít rajtunk. Aztán az Ascendensen még a Jupiter terminusa van, amely Jupiter az ő képletében megint csak peregrin, itt a Mérleg legelején van. És még van egy Szaturnusz arculata a Bika 21. fokán, amely Szaturnusz megint csak peregrin. Nos, ez az a képlet, ahol azt mondhatjuk, hogy bizony a természetes születési uralkodónál nem találunk jobbat. És ez megtörténhet akkor is, ha simán peregrin a születési uralkodónk, vagy netán még esésben, vagy exilben van. És akkor, ha nincs helyette más, akkor „meg kell elégednünk azzal, ami van”. Nem tudunk sajnos olyan alternatívát nyújtani, ami segítene nekünk könnyebbé tenni az életünket. Úgyhogy ezt figyelhetjük meg itt is.



További részletek és megrendelés: Csillagok útján c. asztrológia könyvem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése