Kiegészítés a recepciókhoz

Lássuk, miért fontosak még a recepciók. Többek között kártevő általi sújtottság esetén. Az a lényeg, hogy csak akkor kikerülhető ez a támadottság – hogy egy Marssal vagy Szaturnusszal való együttállás kvadrát, vagy oppozíció ne sújtson le, ne tegye tönkre a bolygót –, ha az a bolygó a kártevőnek, a Marsnak vagy a Szaturnusznak – amelyik támadja – vagy az uralmában, vagy az egzaltációjában, vagy pedig a három kisebb méltóság, a triplicitás, terminus, arculat közül legalább kettőben áll. Mit jelent ez konkrétan?




 Ez néha nehezen értelmezhető.

Szó szerint annyit jelent, hogy a Szaturnusz opponálja a Vénuszomat, de csak akkor nem fogja lesújtani, ha a Vénusz pld. a Bakban áll, a Szaturnusz uralma alatt.



Mikor nem sújtja még le? Ha a Vénusz pld. a Mérlegben áll, mert akkor a Szaturnusznak az egzaltációjában fog állni.
Mikor nem sújtja még le? Ha olyan jegyben áll, ahol a három kisebb méltóság közül legalább kettő szaturnuszi méltóságban áll. Pld. az Ikrek végén, nappali képletben, mert ott a Szaturnusznak van egy triplicitása és egy terminusa is - ez már elég, hogy ne sújtsa le a Szaturnusz a Vénuszt adott esetben. Ha áll a Vénusz és a Szaturnusz együtt áll vele, vagy kvadrátolja vagy opponálja, akkor nem tudja lesújtani a Vénuszt, ilyenkor ez azt jelenti, hogy csak meggyengíti valamennyire, egy picit. De ez még nem olyan számottevő, vagyis ez kivédhető, kibírható.
Ha viszont olyan helyen áll ez a Vénusz, ahol nincs elég recepciója a Szaturnusz felé, pld. a Vénusz a Rákban áll, vagy az Oroszlánban és a Szaturnusz támadja, akkor, mivel a Szaturnusz a Rákban és az Oroszlánban exil és nincsen semmilyen egyéb méltósága, a Vénuszt tönkre fogja tenni, mivel nem áll a Szaturnusz semmilyen méltóságában. Nem tudja viszonozni, nem tudja fogadni a Vénusz a Szaturnusz érdeklődését, a Szaturnusz sajnos átgázol rajta. Például valaki udvarolni akar nekünk, de nem tetszik az illető és elhárítjuk a közeledését. Ha az egy kártevő, rosszindulatú ember, akkor bosszút fog állni rajtunk. Csak akkor tudjuk kivédeni, ha valahogy le tudjuk csillapítani és ehhez kellenek az előbb tárgyalt megfelelő recepciók.

Ugyanez a Marssal is lehetséges, mint kártevővel, ha a Vénusz pld. a Bikában áll (mivel ott a Mars exil), vagy a Nyilasban, (ott nincs semmilyen méltósága a Marsnak), akkor nem fogja tudni fogadni a Marsot és ugyanez a helyzet áll elő.
---
Megtalálsz a Facebookon is, első könyvem pedig itt veheted meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése