Jótevő és kártevő planéták


Most a felosztásukat nézzük a planétáknak 

Két alapvetően jótevő planéta van, a Vénusz és a Jupiter, a Kis Szerencse- Fortuna Minor és a Nagy Szerencse- Fortuna Maior ez a planéta. És két kártevőnk van a Mars és a Szaturnusz. A Mars az Infortuna Minor, tehát a Kis Szerencsétlenség, a Szaturnusz pedig az Infortuna Maior, a Nagy Szerencsétlenség jelölője.




Ha a ház szerinti jelölő jótevő, vagy kártevő, akkor tudni kell, hogy azon az életterületen, ha jó, akkor jót tesz, ha rossz, akkor rosszat. Tehát tudnunk kell, hogy jót képvisel, vagy rosszat. Jól álló bolygóknál-, tehát ha méltóságilag jól áll, amit később veszünk- a kártevő bolygók is lehetnek jók, de mindenképpen nehézségekkel járnak, csak legfeljebb megedződik benne az ember és azt mondja, hogy megéri. Ha a kártevő bolygó nem állt jól, akkor sajnos a nehézségek után sem érzi úgy az ember, hogy megérte volna, sőt. Tehát eléggé tönkreteszik az adott életterületet. 



Akkor nézzük, hogy milyen csoportosításuk van még. Itt is megnézhetjük ősminőség szerint a planétákat. A hideg és nedves, tehát a vizes ősminőségnek a Hold és a Vénusz felel meg. Tehát a Hold és a Vénusz azonos természetűek.
A meleg és nedvesnek, azaz a Levegő elemnek a Jupiter.
A hideg és száraz, azaz a Föld elemnek a Merkúr és a Szaturnusz, azok azonos természetűek. És meleg és száraznak, azaz Tűz elemnek a Nap és a Mars.
Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy milyen jegyekben uralkodnak, bár néha van köztük kapcsolat, de a Jupiteré például nem, tehát a Jupiter eléggé kilóg.




Férfias és nőies bolygók. Nőies bolygók értelemszerűen a Hold és a Vénusz kifejezetten. Férfias a Nap, a Mars, a Szaturnusz és a Jupiter, tehát több van, mint nőies és semleges a Merkúr, de egy picit inkább nőiesebb.

Aztán vannak nappali és éjszakai bolygók, ez annyit jelent, hogy egyrészt lassabb, vagy gyorsabb bolygók, másrészt, hogy ha nappali bolygó van éjszakai térfélen, akkor lassabb lesz, tehát gyengébb lesz picit, ha fordítva van, tehát éjszakai bolygó lesz nappali térfélen, akkor ő is gyengébb lesz egy picit. Ezt csak jó tudni.


Nappali bolygó a Nap, a Jupiter és a Szaturnusz, éjszakai bolygó pedig a Hold, a Vénusz, a Merkúr és a Mars. A nappali oldal  mindig az, ahol a Nap tartózkodik. 

Aztán van az orientális, vagy okcidentális felosztás. Orientális, ha a bolygó, planéta a Nap előtt kel fel a horizonton, vagyis az Ascendensen. Ez a Szaturnusz, a Jupiter és a Mars. Illetve okcidentális, ha a Nap mögött nyugszik le a Descendensen. Tehát előbb lenyugszik a Nap, aztán jön a bolygó, a Vénusz, a Merkúr és a Hold ilyen. Na most, ha ezek is felcserélődnek, tehát pont a másik helyzetben vannak, akkor ők kicsit gyengébbek lesznek. 

Ha a pedig a keleti térfélen vannak planéták, azok gyorsíthatnak, pozitív löketet kapnak, a nyugati térfélen lévő planéták pedig gyengébbek lehetnek, nőiesebbek. 

---
Megtalálsz a Facebookon is, első könyvem pedig itt veheted meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése