Kérdőasztrológia kapcsán a kérdésekről

Kérdőasztrológia kapcsán a kérdésekről szeretnék beszélni, annak mibenlétéről, ha lehet, minél egyszerűbben.


Tehát, először is a kérdő mondat végén legyen kérdőjel, mert így nem tudjuk, hogy ez a kérdésünk. Hacsak úgy mesélünk, mesélünk nem biztos, hogy kialakul, hogy mi is volt az igazi kérdés. Ezt próbáljuk azért megfogalmazni lehetőleg minél tömörebben. Persze nem kell nagyon leszűkíteni, de szóljon a probléma magváról.


Na, most milyen kérdések vannak a magyar nyelvben?

Van ugye az eldöntendő kérdés, amire igen-nemmel tudunk felelni (Felvesznek-e a munkahelyre? Sikerül-e a vizsgám? Esni fog-e ma? Megjön-e a postás ma a csomagommal? stb.). És vannak a kiegészítendő kérdések, ahova a választós kérdések is tartoznak, ez amikor kérdő szóval kezdünk egy mondatot (Milyen? Hogyan? Mikor? Hol? stb.). Ilyen kérdéseket is persze fel lehet tenni – csak miután ezek a mikorra? a hogyanra? a milyenre? és a többire kérdeznek rá, jó hogyha vannak alternatíváink is, amiket fel tudunk sorolni és amire rá tudunk nézni :
* Melyik lakást vegyem meg? – a, b,c;  
*  Milyen ruhát vegyek fel ma? – sárgát, kéket, pirosat; 
* Hogyan jutok el  Törökországba jövőre? – társas utazással vagy egyedül inkább; 
* Mennyire tudom felvirágoztatni az üzletemet? – jól, nagyon jól, kevésbé jól; 
*Jobb lenne, ha társulnánk vagy jobb lenne, ha egyedül lennék, stb. 



És akkor itt már ki lehet bontani a kérdéseket a kérdőasztrológussal együtt.

Miért fontos ez, hogy a kérdés jól és pontosan legyen megfogalmazva és összeálljon?

Ugye már Lilly is óv attól, hogy az odavetett kérdések, a zavaros kérdéseket inkább ne is elemezzük. Tehát, ha olyan eset áll fönn, hogy valaki beszél, beszél akár 20 percig, vagy akár ír három oldalt, és még mindig nem érted, hogy mi a problémája és nem érted, hogy mi a kérdése, akkor jobb, hogyha az ember nem is tesz fel rá kérdést. Majd ha megnyugodott, majd ha összeszedte magát, majd ha kicsit rendszerbe szedte a gondolatait, akkor újra neki lehet rugaszkodni a kérdezésnek. 



Tehát az a nagyon fontos – és ezt viszont a kérdezőknek mondom -, hogy amíg a kérdőasztrológus nem értette meg a kérdést, lehet neked bármilyen világos az a probléma a Te fejedben, addig az nem kérdés a kérdőasztrológia számára. Amíg nem tudod úgy elmagyarázni, vagy úgy lebontani, vagy leegyszerűsíteni, vagy összefoglalni, hogy ezt egy bármilyen idegen ember megértse, addig sajnos nem tudunk vele mit kezdeni, mert abból értelmezhetetlen képletek jönnek ki. 

Na, most itt van a másik probléma, vagy legalábbis felmerülő lehetőség, hogy sokszor lehet olyan, hogy ugye érvénytelen egy kérdés és akkor mindig jön a visszakérdezés, hogy miért érvénytelen, vagy mit jelent ez? 
Például olyantól is lehet érvénytelen és ez is a kérdezések sorában tartozik, hogy szabad akaratos egy kérdés vagy determinált. 
Mik a szabad akaratos kérdések? 
Megvegyem-e?, Megcsináljam-e?, Elmenjek-e?- tehát amikor rajtam áll a dolog. 

De az, hogy Szeret-e X.Y.?, az hogy Megkapom-e az állást?, Az hogy Esni fog-e az eső?, ezek nem rajtam múló dolgok, tehát ezek a determinált kérdések. 



Na, most lehet bőven olyan, sokszor szokott is lenni, hogy valaki szabad akaratosként kérdez meg egy kérdést, és azért lesz esetleg érvénytelen, mert közben kiderül, hogy ez nem is annyira szabad akaratos, ahogy ő gondolta. Ilyen például az Elmenjek-e a koncertre? Érdemes-e nekem, mert ott jól érezném magam?- kérdés, amire lehet, hogy érvénytelen lesz a válasz, mert ő még nem tudja, hogy mondjuk el fog eredni az eső és elmossa az egész koncertet, amire ő menne, vagy valamiért nem tartják meg és ilyenkor is lehet érvénytelen a kérdés. 

Tehát ilyenkor meg kell várni, hogy mi derül ki az adott kérdéssel, problémával kapcsolatban. Illetve például lehet olyan is, nekem is volt olyan esetem, hogy valaki rákérdezett, hogy két munkahelyre is hívták a férjét, melyiket fogadja el? És a kérdés nem volt érvényes, mert kiderült végül is, hogy egyik az  megszűnt, a másikra nem kérték mégse a férjet és végül is egy harmadik munkahely lett a befutó. Na, ez is egy determinált kérdés, ami egyébként meg úgy volt „álcázva”, mint szabad akaratos kérdés, vagyis hogy melyik helyen lenne nekem jobb?, de mint kiderült ugye, ez nem az illetőn múlott, hanem sokkal inkább a sors egyéb dolgain.

Úgyhogy nagyjából ezt szerettem volna elmondani. Köszönöm a figyelmet, és akkor kérdezzetek azért bátran!

--------------
Megtalálsz a Facebookon is, első könyvem pedig itt veheted meg. 

1 megjegyzés:

  1. Kedves Eszter !
    Már régebbről autodidaktaként tanulom az Asztrológiát, nekem nincsenek "klienseim" és nem nagyon áll módomban, hogy mások kérdései szerint próbálkozzak a Kérdőasztrológiával. Ezért azt szeretném kérdezni, hogy a tanulás érdekében Önmagamnak milyen módon tehetek fel kérdést és milyen időpontra kell azt beállítani ?

    Tisztelettel,
    Molnár Csaba

    VálaszTörlés