Kérdezd a csillagokat! - Horary, avagy kérdőasztrológia 9.

Nem csak elemek szerint osztjuk fel a jegyeket, vagy hát ugye nem csak elemi csoportosítása van a jegyeknek, hanem van dinamikai csoportosítása.

Van a dinamikai csoportosítás: kardinális, szilárd és változó jegyek. 



Na, most érdekességnek ezt én úgy szoktam tanítani annak, aki nem annyira ismeri – nem tudom, hogy ezt így végiggondoltad-e már -, hogy ez tulajdonképpen az évszakokhoz kapcsolható. Tehát minden kardinális jegy az, ami elkezdi az évszakot, lásd ugye Kos, ami a tavaszt kezdi el, a Rák a nyarat, a Mérleg az őszt, stb. A fix jegyek, amik kitöltik az évszakot, ugye a Bika az az igazi tavasz; az Oroszlán az az igazi nyár, az augusztus az a szabadságok ideje, satöbbi, amikor tombol a kánikula és így tovább. Mondjuk itt most például a Vízöntő jön, ugye ami az az igazi csikorgó tél, már amikor, de általában azért be szokott jönni, még ha Karácsonykor mondjuk nem is havazik, akkor azért éjjel bejönnek a mínuszok. És a változó jegyek pedig azok, amik már átváltanak a következő évszakba. Tehát így könnyű egyébként megjegyezni, ugye például az Ikrek, ami a tavasz és a nyár határán van, vagy a Szűz, ami a nyár és az ősz határán. Tehát, hogy ugye azok egy ilyen átmenetet képeznek. Tehát én így jegyeztem meg, ez szerintem egy nagyon szemléletes módja.
Na, hát akkor nézzük ezeket, hogy mit is jelentenek számunkra.




Kardinális jegyek


Ugye ez nem csak egy ilyen dinamikát jelent, hanem a kérdőasztrológia szempontjából a dolgok sebességét. A dinamikák egyébként is távolságot és időmeghatározást is jelentenek. Ha a jelölők kardinális jegyekben vannak, akkor az rövid időt, illetve közeli helyet jelöl például, tehát távolságban is rövidebbet. Tehát ez azt jelenti, hogy ott van a közvetlen közelünkben, például keresési képleteknél. Időben meg gyors lefolyást jelent. Ha a kérdezőnek van kardinális dominanciája, akkor az akaratosságot jelent, meg hogy rögtön el akar dönteni valamit, tehát dönteni akar minden áron. Például ilyen párkapcsolati kérdéseknél van, amikor azt vizsgáljuk, hogy melyik fél hogy áll az adott kapcsolathoz. Tehát, aki kardinális az valamiben dönteni akar, mi nem tudjuk, hogy miben, de valamiben dönteni akar. És azt is jelenti a kardinalitás, hogyha mennyiségről van szó, mert itt ugye ilyeneket is vizsgálunk, akkor egyet jelent mindig. Ez akár egy cipő, egy ruha, egy gyerek vagy bármi, hogy mennyi van belőle, az egy darab. Tehát, ha mit tudom én azt nézi valaki, aki cigis – mondjuk én nem vagyok -, hogy van-e cigije otthon még és kardinális jegyben van a ciginek a jelölője, akkor az azt jelenti, hogy egy darab még valahol bolyong a házban, több már nem igazán.



Na, most sebességi sorrendben mondom, tehát nem úgy ahogy szokták, mert a következő a következő közepes sebesség és táv, az a változó jegyek, tehát a változó keresztnek a jegyei. 

Ugye Ikrek, Szűz, Nyilas, Halak, stb. Tehát ez a dinamika úgy néz ki egy folyamatnál, hogy elkezdődik és úgy lebeg, tehát hol így, hogy úgy áll hozzá az illető, vagy hol így, hol úgy folyik, megakad egy kicsit aztán folytatódik, tehát hullámzó ezt mondhatnánk a dinamikája. Ha azzal a témával kapcsolatos az ilyen változó jegyeknek a dominanciája, akkor az illető még vacillál abban a témában, nem tud dönteni, bizonytalan, mérlegeli a dolgokat. Ha kérdezőnk változó dinamikájú, akkor valószínűleg még egyszer fel fog keresni, hogy biztos jól mondtad-e. És, hogy mindenképpen azt jelenti, hogy valamiből több van. Tehát legalább kettő vagy több. Ez ugye mint mondtam bármi lehet, de például azt látjuk, hogy társulni akar valaki, megnézzük a hetes ház csúcsát és az mondjuk kettős jegyben van, akkor mindenképpen gyanakodhatunk és ilyenkor vissza is kérdezünk, hogy több üzlettársa van ugye? És általában kiderül, hogy igen, több üzlettársa van. Tehát lehet, hogy ő nem azt mondja, csak azt, hogy társulni szeretne, de a kettős jegyből - úgymond kettős jegy, ugye a változó jegyeket általában kettős jegynek is mondják -, ott általában több van abból az adott dologból. 
Vagy ha megláttam egy ruhát a kirakatban és érdekel, hogy van-e még ebből a boltban, ha visszamegyek, mondjuk holnap, és ilyen változó jegyekben van a jelölő, akkor valószínű még jó pár van belőle, nem kell sietni, ha kardinális, akkor sietnék, mert lehet, hogy már csak egy van belőle, amit a kirakatban látott. 

Ugyanígy van a fix jegyeknél is, azok is egyet jelentenek ugyanis, ugyanúgy mint a kardinális, tehát ha mennyiséget nézünk velük. Egyébként ugye a stabilitást, a változatlanságot jelölik. Tehát például, ha az a kérdés, hogy stabil-e az állásom és a tízes ház csúcsa jelenti a munkahelyet, tehát az és annak az ura fix jegyben van, akkor a munkahely biztos, hogy nem fog változni. De például olyan folyamatoknál, mint perek, vagy például NAV vizsgálat, vagy ilyesmi, ott nem biztos, hogy jó, mert ugye az azt jelenti, hogy bizony ez hosszú ideig tartó lesz. Nekem is van olyan ügyfelem, aki hát már jó egy éve van egy perük és csak folyik és folyik, és sehol nem látható a vége. Szóval vannak ilyenek. És válásnál sem nagyon jó, mert hogyha az aszcendes-deszcendens, tehát az egyes-hetes vagy uraik fix jegyben vannak, akkor nem nagyon akarnak változtatni. Tehát változásokhoz nem jók a fix jegyek az biztos. Tehát körülbelül így fogjuk fel.

-------------
Megtalálsz a Facebookon is, első könyvem pedig itt veheted meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése