Kiegészítés: Gyakorlati példák a kapcsolatokra


A végén, miután már kielemeztük az egyéni képleteket vagy a saját képletünket még egyet meg kell nézni, hogy igazából, hogy is áll ez a terület a mi életünkben, ez a házasság, hogy ha arra vágyunk. Vagy éppen ezt kérdezi tőlünk valaki, hogyan áll.  meg kell nézni, hogy a 7-es házban milyen bolygók vannak, azoknak milyen méltósága és ereje van, illetve milyen bolygó uralja a 7-es házat és annak milyen méltósága van és milyen ereje.  Magyarán mit tud teljesíteni ez a terület, mire képes és mit tud ő belőle kiteljesíteni az életben, vagy milyen mértékben.


Erre több példát hoznék. Nézzük, ezek most számunkra ismeretlen emberek lesznek, de nagyon jó példaként szolgálnak.  

Nézzük például ezt a képletet, ahol egy Bika emberről van szó Szűz Ascendenssel, akinek a 7-es háza a Halakban van, amelynek a hagyományos uralkodója a Jupiter és a Jupiter pont a Descendensen van.  a Halakban szintén, a saját uralmi jegyében, ami azt jelenti, hogy 100 %-osan jó ez a házasság terület, sikeres. És még sarokházban is van, ki is tud teljesedni.  Az uralmi méltóság miatt most itt a bolygó méltóságát nézzük, nem is azt, hogy milyen típusú jegy. 
Felirat hozzáadása

Emiatt ez egy nagyon jó jel a házasságra, nagyon erős. Az persze, hogy hogyan éli meg azt a házasságot, az már egy más kérdés, hol jobban, hol rosszabbul a változó jegy miatt is, meg más miatt is, de az, hogy lesz-e házassága, vagy nem, az biztos, hogy lesz ezzel a nagyon uralmi bolygóval. A Halakkal és az uralmi Jupiterrel összehasonlítva csak azt akartam mondani, hogy ott bizony a húszas éveitől kezdve az úr az bizony – ez egy férfi- házasságban él, több gyerekkel és most már az ötvenes éveit tapossa, majd’ harminc éve.  Ez tényleg jót jelzett a jótevő és uralmi jótevő, házassági jelölő.





Magyarán a 7-es ház ura, vagy a házban álló bolygók, vagy a 7-es ház ura jól állnak, akkor ott bizton számíthatunk egy házasságra, tartós házasságra, alapjaiban jó házasságra. Hogy ha kevésbé jól állnak, csökkenő mértékben, akkor kevésbé, illetve ha romlásban van, akkor van probléma, mert akkor bizony-, vagy ha sújtott az a 7-es háznak az ura, illetve a benn álló bolygók esetleg egymást gyilkolják, amire mindjárt mutatok példát, akkor bizony nagyon nehéz, szinte lehetetlen házasságot kötni.


Nézzük meg ezt a másik képletet, amely egy szingli hölgyről szól, aki most már lassan negyvenes éveit tapossa. Itt azt látjuk, hogy a 7-es ház a Mérlegben van, egy Kos Ascendense van a hölgynek. És nagyon sok bolygó van a 7-es házban. Itt van a Plútó, a Vénusz, a Mars, az Uránusz, a Nap egymás hegyén-hátán.  ebből mi a lényeg nekünk? A Vénusz az, amelyik uralja a Mérleg jegyét és így a ház ura is, de ez egy uralmi Vénusz lenne szintén, mint az előző képletben. Igen ám, de ez a Vénusz többfelöl támadott. Egyik oldalról kombuszta a Nap miatt, arról beszéltünk a sújtottságnál, a Nap elégeti ezt a Vénuszt, tönkreteszi. A másik oldalon a Mars, mint kártevő általi sújtottság, amely egyébként érdekes, mert ő maga a Mars az Ascendense miatt, ő maga is tönkreteszi a házassági esélyeit. A Nap pedig érdekes módon a 6-os ház.  Munkahelyi, vagy egészségügyi gondok, vagy a mindennapi rutin, hogy nem olyan helyekre járkál, ahol mondjuk kapcsolatot tudna teremteni, ezek is tönkreteszik. Illetve még azt is látjuk az úgymond intő jelekből, hogy ott áll az Uránusz is a 7-es házban, ami mondtuk, hogy nem kedvez a kötődésnek.  Igazából lehet, hogy vágyik rá , mert az Ascendens, a születési uralkodója az a 7-es házban van, mit szeretne? 7-es házat, párkapcsolatot. De igazából tönkreteszi magának a lehetőségeket, illetve az Uránusz miatt nem is biztos, hogy annyira akarja ő azt a szíve mélyén. Vagy pedig, ha ezt kivetíti, akkor csomó olyan pasival jön össze, akik különcök, furák, vagy nem alkalmasak a kapcsolatra az Uránusz miatt.



Most pedig vizsgáljuk meg ezt a hölgyet, akinek Bak Ascendense van és a Szaturnusz szintén a 7-es házban van Rákban.  Ő is nagyon szeretne párkapcsolatot, de két dolog a problémás itt. Az egyik az, hogy a Szaturnusz mondtam, hogy az egy intő jel, hogy akinek a 7-es házban van, annak vagy nagyon nehezen jön össze a kapcsolat, vagy ha összejön, akkor könnyen válásba torkollhat, mert túl nehéznek érzi a párkapcsolatot és abban való levést és alkalmazkodást.  Ez neki túl nagy falat, túl nagy feladat a Szaturnusz miatt, túlságosan megköti, úgy érezheti. Másrészt , mint házban álló bolygó, 7-es házban álló bolygó a Rákban a Szaturnusz exil, száműzött. Tulajdonképpen olyan, mintha száműzné a gondolataiból a házasságot, amelynek persze megvan az oka, a családi indíttatás, vagy a szülőknek a nem túl jó kapcsolata, stb., de erről nem is biztos, hogy tudatos az egyén ilyenkor és akkor még meg lehet nézni a 7-es ház urát, amely itt a Hold lesz, mert a Ráknak a Hold az ura. Az pedig a Kosban van nála, ahol peregrin a Hold, nincs méltósága.  Szőval van egy romlásban lévő bolygó, amely kapcsolatban van a 7-es házzal, meg egy peregrin bolygó, amely kapcsolatban van a 7-es házzal. Ez nem ad elég képességet ahhoz, hogy kibontakozzon a párkapcsolat az ő életében, vagy a házasság.  Szóval itt is problémák vannak, ez is egy negyvenes hölgy és még mindig nem talált párt magának.


Nézzünk most egy másik képletet, ahol kifejezetten romlásban van a 7-es ház ura.  nem azt jelenti, hogy nem lesz kapcsolata, ez egy érdekes példa lesz. Ez egy Nyilas férfi Halak Ascendenssel. Így a Szűz lesz a 7-es háza és a Szűznek az ura a Merkúr, amely Merkúr nála a Nyilasban található. És itt a Nyilasban exil a Merkúr és fall is, mindenképpen romlásban van, exil.  Nem igazán prosperál ez a terület neki.  Kettős jegyben is van, Nyilasban, változó jegyben, ez mindig azt jelenti, hogy több van abból a dologból. a kardinális és a fix azt jelenti, hogy egy.  Ha valakinek kardinális, vagy fix jegyű a 7-es háza, vagy az ura odaesik, akkor valószínű, hogy csak egy házassága lesz. Ha viszont szerepet játszik akár a 7-es házban, akár a 7-es ház urának a jegyeként változó jegy, az mindig többet is jelenthet.  Ott könnyen lehet több párkapcsolat, több együttélés, vagy több házasság.  Eleve ilyen jegyben van ennek az úriembernek a 7-es házas ura és bizony vagy három házassága volt már, most készül a negyedikre és közben is voltak hosszabb, ugyan de párhuzamos kapcsolatai.


Nos, akkor itt a következő képlet. Ez egy ötven felé közeledő hölgy, férjjel, egy gyerekkel, szintén alkalmazotti munkakörben.

Nagyon érdekes, ezekre mindig jó felfigyelni. Megnézzük, hogy az ő születési uralkodója a Szaturnusz, a 7. ház ura meg a Nap, itt lehetne egy olyan probléma, mert ezek bizony oppozícióban állnak, hogy lehetne egy abszolút ellentét, mint ahogy egyébként van is, mert a férjnek nem tetszett soha ez az előadóművészi életmód és ahogy mondtam az alkalmazkodó képessége és a másoknak való feláldozási hajlama miatt a hölgy le is mondott az előadói pályáról a család miatt. Itt látjuk a konfliktus helyzetet, és így a Szaturnusz tönkre is tehetné ezt a Napot, ha hölgy azt mondta volna, hogy neki fontosabb a karrierje, a saját önkiteljesedése, akkor bizony nem lett volna házassága. De azt is láthatjuk, hogy ezek az oppozíciós bolygók (Nap-Szaturnusz) kölcsönös recepcióban vannak, mert a Nap a Szaturnusz exaltációs jegyében van a Mérlegben, a Szaturnusz pedig a Nap exaltációs jegyében, a Kosban. Ami mit jelent? Hogy bizony uralmi csere van közöttük, ez egy megoldható konfliktus helyzet, mint ahogy meg is oldották. Egy elsimítható konfliktushelyzet, amikor mind a kettő valamit felad magából és így megoldhatóvá válik az egyébként teljes ellentét, mert teljesen ellentétben állt az ő addigi életével az, amit a házasság kívánt tőle, vagy a partnere, de elsimíthatóvá váltak az ellentétek. Tulajdonképpen lefordítva ezt mindennapi nyelvre azért volt elsimítható, mert eléggé szerették egymást ahhoz, vagy szeretik egymást most is ahhoz, hogy túllépjenek ezeken az ellentéteken.

Mindenképpen azt emelném ki, hogy a párkapcsolat az ellentétek ellenére jól működik. Illetve azt, hogy a művészi dolgokkal mindenképpen foglalkoznia kell ahhoz, hogy jobban érezze magát és sikeresebb legyen úgy általában, nem csak azon a területen.



Látjuk, hogy nagyon óvatosan kell bánni azzal, hogy mit hogyan értékelünk egy képletben, nem elég csak ránézni és kijelenteni valamit, mert mindennek többféle összefüggése van és itt most nem csak a fényszögekre gondolok. 


Megtalálsz a Facebookon is, első könyvem pedig itt veheted meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése