SZINASZTRIA - Szülő-gyermek kapcsolatok



Akkor most nézzünk nem párkapcsolati, hanem egyéb kapcsolati összehasonlításokat. ezeknél is érdemes úgy kezdeni, amit nagyon részletesen leírtam az előbb a párkapcsolatnál, hogy megnézzük, hogy eleve milyen habitusú ez a két ember, akit összehasonlítunk. megnézzük, hogy inkább szeret kifelé élni, a világban megjelenni, vagy inkább szeret visszahúzódni, láthatatlan lenni. 


Magával szeret inkább foglalkozni, vagy inkább másokkal, mely elemek ugranak ki nála és ez mit hoz magával és mely elemek hiányoznak. Illetve van-e ilyen elemi vonzódás közöttük, mert ez nem csak szerelmi kapcsolatokban működhet, hanem rokoni, baráti vagy egyéb kapcsolatokban is. A hiányzó elemet pótolja a másik és ezért tudunk hozzá nagyon ragaszkodni egy ideig, bár nem biztos, hogy nagyon sokáig. Ugyanígy érdemes a dinamikai összeillőséget is értékelni mindkét félnél.
 Ezeket azért nagyon fontos, először ezeken egy kicsit végig szaladni, hogy lássuk, hogy két milyen karakterű emberről van szó. Ennél mélyebben nem feltétlenül kell belemenni, ha csak a kapcsolatról akarunk megtudni valamit, de érdemes megérteni, amit az előbb is tárgyaltunk, hogy ha mondjuk két önmagával foglalkozó ember kerül össze, akkor nem fogják annyira egymásért feláldozni magukat, vagy egymást pátyolgatni, mint ha mondjuk, két olyan ember kerül össze, aki csak azt lesi, hogy a másiknak mi a kívánsága. És ez, azért mondtam, teljesen mindegy, hogy baráti vagy testvéri kapcsolatokban, ezek azért számítanak, de ezeken most, hely hiányában nem tudunk mindenen végig menni. Inkább csak a lényeges pontokon megyünk végig, ami a nehezebb is, amikor ugyanúgy összehasonlítjuk, ez a „mit várok tőle és mit kapok meg” című dolog, mert ez a lényege az egész szinasztriának és egyébként a legnehezebb része is. És meglátjuk, hogy milyen érdekes tanulságokra jutunk.





Nagyon fontos, hogy milyen kapcsolatokat vizsgálunk. Először családi kapcsolatokat fogunk nézni, aztán barátságokat is. Míg a párkapcsolatban és a barátságban azért végül is elvileg van némi szabad akaratunk, ha nem tetszik, akkor úgymond ott hagyhatjuk a másikat, ez azért a családi kapcsolatokban nem annyira egyszerű. Úgyhogy itt hangsúlyosabb lesz az összetartozás jó vagy rossz értelemben is. Nem biztos, hogy attól, hogy sajnos rossz egy kapcsolat, szét tudunk válni. Úgyhogy úgy kell értékelni, ezeken a kereteken belül kell értékelni a dolgokat, bár azért ezek általában megnyilvánulnak, majd a példákban is látjuk.
Érdemes mindenképpen egy táblázatba írni ezeket, amiket kinézünk az összehasonlításnál, hogy tisztán lássuk mi az, amit igénylünk a másiktól és ehhez képest mit kapunk tőle.


Ezt mindig az adott ház fogja jelölni, például gyereknél az 5-ös házunkat nézzük, hogy mi milyen gyereket szeretnénk, mert igenis mindenkinek van elképzelése arról, hogy milyen gyereket szeretne és ehhez képest tényleg milyen az a gyerek, aki az övé lett. Ugyanúgy az unokánál is vagy ugyanúgy a testvérnél is. Az unokánál a 9-es ház lesz majd, 1-es és 9-es ház összehasonlítása, a testvéreknél pedig az 1-es és 3-as ház összehasonlítása. Mindenesetre a házakat kell néznünk.
A másiknál pedig, akivel összehasonlítjuk, ott mindig az Ascendenst, hogy tudja-e hozni nekem azokat az elvárásaimat, amit én elvárok, mint családtagtól is akár, vagy mint a barátomtól, vagy akármilyen munkatársi, vagy egyéb kapcsolatban. Mindent azért nem fogunk végig elemezni, de ezek alapján már tudjátok majd, hogyan fogjatok neki.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése