Részletek a könyvemből 19. - Elemzési útmutató

Akkor kezdjünk bele az elemzésekbe. Próbálok egy vázlatot adni, hogyan is érdemes neki kezdeni. Nem ugrunk fejest és nem kezdjük el a Vertexnek a fényszögét elemezni a Junóval, hanem próbáljunk betartani egy logikus rendet, főleg az elején.


Méghozzá mit érdemes először megnézni? Nézzünk rá a képletre, talán legelőször még mielőtt bármibe belemásznánk. Hogy hogyan néz ki, hol helyezkednek el a bolygók? Ez a legegyszerűbb. Látunk magunk előtt egy kétdimenziós körábrát és megnézzük, hogy hol van a legtöbb bolygó. Ezt hogy is nézzük? Egyrészt nézhetjük úgy, hogy Ascendens–Descendens tengely alatt és fölött. Ez a horizontális nézőpont. És vegyük magunk elé Keanu Reeves-t, mint példaképletünket és azon megyünk végig, hogy megmutassam, hogy ez hogy működik.



Megnézzük az ő képletét, egyszerűen csak leszámoljuk a bolygókat, most nem is adunk neki pontértéket, az csak bonyolítja. Későbbiekben azt is lehet. Egyszerűen leszámoljuk kihagyva a Hold csomópontokat és a Szerencsepontot, csak a bolygókat asztrológiai értelemben, hogy hány bolygó van az Ascendens–Descendens tengely alatt és mennyi van fölötte. Ha itt megnézzük: nagyon egyszerű, egy darab bolygó van alatta, az a Szaturnusz. Az összes többi felette van: a Merkúr, a Nap, a Vénusz, a Mars, a Hold, a Jupiter. Illetve, ha a transzcendens bolygókat is nézzük, akkor még van az Uránusz és a Plútó, azt lehet mondani, hogy alatta van, meg talán a Neptunusz. A hét ősbolygóra koncentráljunk.






A lényeg az, hogy mindenképpen szám szerint több bolygója van az Ascendens–Descendens tengely felett. Mit jelent ez? Akinek az úgynevezett nappali térfélen, az Ascendenstől a Descendensig terjedő felső félköríven van több bolygója, az azt jelenti, hogy ez egy nappali ember. Mit jelent a nappali? Azt hogy megvilágított, világosságban van, magyarán meg akarja magát mutatni, ki akar lépni a világ elé, szeret szerepelni, szó szerint. Személyesen kiállni, ez lehet egy előadó, egy tanár, akár egy színész, nem véletlen a szakmaválasztás. Nem véletlen, hogy Keanu is színész lett. Egyszerűen önmagát szereti megmutatni a világnak. Egyébként egy ilyen képlet sokszor sikeresebb életutat is jelölhet.

Akinek pedig az Ascendens–Descendens tengely alatt van több bolygója, az nem annyira szeret érdekes módon szerepelni önmaga, saját maga, hanem inkább vagy elvonulni szeret, vagy valamilyen közvetítő közegen keresztül megnyilvánulni. Akár ír egy könyvet, zenét szerez, de akár a filmszínészet is ilyen. Amíg egy ilyen ember, akinek több bolygója van a horizont vonal fölött, az inkább kiáll a színpadra is akár, személyesen, ahol élő-lélegző közelségben vagyok vele emberileg. Akinek viszont inkább alatta van több bolygója, az inkább mondjuk, csak filmeken keresztül ismerheti meg, mert ott is van egy közvetítő közeg, nem ő saját magának kell kiállnia a színpadra eléd.

Ez a nagy különbség, akinek fent van több bolygója, az kiáll a világ elé személyesen, akinek lent van, az vagy nem áll ki egyáltalán, nem is szereti a nyilvánosságot, vagy ha mégis, akkor inkább valamilyen közvetítő közegen keresztül. Akkor megállapíthatjuk, hogy Keanu igenis szereti a nyilvánosságot, szeret kiállni, nem csak a filmjeiben, hanem igen is meg akarja magát mutatni többféleképpen.

A másik ilyen felosztás az pedig az MC–IC tengely, ez egy függőleges felosztás, vertikális. Ahol kapunk egy bal, meg egy jobb oldalt. Nézzük meg, hogy itt melyik oldalon van több bolygója Keanu-nak? Ha csak a 7 ősbolygót nézzük, akkor jobbra van a Jupiter és a Szaturnusz neki, az kettő, balra pedig 5: mert a Hold, a Mars, a Vénusz, a Nap és a Merkúr is ott van. És akkor még a transzcendens bolygókat nem számoltuk. Mit jelent itt a bal és a jobb oldal? Az MC–IC tengelytől balra eső, az Ascendens felé eső térfél az azt jelenti, hogy az az ember, akinek itt van sok bolygója, az bizony saját magával szeret foglalkozni. Ez jó esetben önfejlesztésbe torkollik, rosszabb esetben bizonyos fokú önzés is lehet belőle. Nem nagyon érdekli a külvilág, nem nagyon érdekli a másik ember.

Akinek viszont az MC–IC tengelytől jobbra van több bolygója, a Descendens felé eső térfélen, az pedig pont a fordítottja. Szeret emberekkel foglalkozni, szeret segíteni nekik, jó esetben egy ilyen szolgálatkészség, egy segítőkészség, egy figyelem van benne úgy általában az emberek iránt. Rosszabb esetben ez átmehet abba, hogy kihasználják és ugráltatják.

Megállapíthatjuk, ha ezt most Keanura vonatkoztatjuk, hogy az előbb megállapítottuk, hogy egy kifelé élő ember, szeret szerepelni a világ előtt, viszont nagyon szeret önmagával foglalkozni, igazából önmagát szereti megmutatni a világnak. Nem azért szerepel, hogy ezzel másoknak jót tegyen, vagy bármilyen hasznára legyen.

Ezt megerősíti, ha megnézzük a negyedeket is. Van, aki innen számolja, van, aki onnan. A lényeg az, hogy nem olyan nehéz őket értelmezni, itt is azt kell megnézni, hogy a negyedek az Ascendenstől az MC-ig terjedő negyed az mindig 3 házat foglal magába, MC-től a Descendensig az megint 3 ház, Desccendenstől az IC-ig az 3 ház és az IC-től az Ascendensig megint 3 házat foglal magába.

Egyszerűen össze kell adni a két jellemzőt, amit beszéltünk az előbb a térfeleknél, látjuk például Keanunál az Ascendens és az MC közötti területre esik a legtöbb bolygó, 5 bolygója esik a 7 ősbolygóból ide, ami azt jelenti, hogy a kettőt összeadva, szereti magát megmutatni azért, mert ez neki jó. Önmagát szeretné kifejezni, nem azért, mert másoknak akar ezzel segíteni. Abszolút egy olyan ember, aki önmagát akarja kifejezni, önkifejezés, önmegmutatás szándéka hajtja a világban, amit alátámaszt, ha picit belenézünk az életrajzába, nem csak színészként, hanem bizony rockzenészként is szerepel, van egy saját rockegyüttese, akikkel fellép, illetve verses könyvet is kiadott nem olyan régen, pár éve. Tényleg szeret szerepelni.



Ez az első lépés, hogy ezt megállapítjuk, így már látjuk, hogy kb. milyen típusú, milyen irányultságú emberrel állunk szemben.

Megállapítottuk, hogy ránézésre hogyan néz ki a képlet. Most egy kicsit menjünk bele. Nézzük meg először, hogy milyen jegyben vannak bolygói – ezt már az előző leckében végigvettük, így könnyebb lesz. Megállapítottuk, hogy milyen elemű jegyek dominálnak nála. A Föld és a Víz elem, ami adja a praktikusságot, a józanságot, a mindennapi dolgokban való részvételt, de az érzelmességet is, habár ugyan nem mutatja ki. De ha súlyozni szeretnénk ilyenkor az Ascendensnek, az Ascendens urának, a Napnak, a Holdnak (Ascendensnek) lehet esetleg 1,5 pontot vagy akár 2 pontot is adni, a többi bolygónak adunk 1 pontot, Ha így súlyozzuk, akkor valószínűleg a Föld kiugrik Keanunál. Mindenképpen egy nagyon praktikus emberről van szó. Ezt a Szűz Nap, Szűz Ascendens is alátámasztja. Nagyon Föld hangsúlyos, ami jó, mert a Víz-Föld, az nagyon ragaszkodó, kötődős alkat, stb., ilyen lesz az emberi kapcsolataiban is.



Igen ám, de mi a probléma? Mi az, ami hiányzik nála? a Tűz és a Levegő, amely két dolgot jelent, hogy az életörömök nem nagyon érvényesülnek nála, kicsit depresszív hajlama van, illetve a kommunikáció, a kapcsolatteremtés az, ami neki nehezen megy, ezt szépen megállapítottuk már a múltkor is. De most kombináljuk, nem állunk meg itt, hanem megnézzük azt, hogy a sorsa vajon összhangban van-e ezzel? Ki tudja-e bontakoztatni ezeket a Vizes-Földes vonásait, vagy pont kihívásokat tartogat számára az élet? Azaz a Tüzes-Levegős jellemvonásokat kérné rajta számon? Ezt hogy tudjuk megnézni? Úgy, hogy azt, hogy milyen elemű jegyekben vannak a bolygók, azt összehasonlítjuk azzal, hogy milyen elemű házakban foglalnak helyet. erről is volt szó a házaknál, ott is megvannak a Tűz, Víz, Föld, Levegő elemű házak.



Most szépen végignézzük, érdemes akkor úgy kezdeni, nem ilyen mechanikusan, hanem láttuk, hogy Földes-Vizes jellemű emberekről van szó, megnézzük, hogy a Föld és a Víz házaiban van-e elég bolygó, ahhoz hogy ő megélhesse a sorsában is a hajlamait.....

További részletek és

megrendelés: http://publioboox.com/hu_HU/csillagok-utjan

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése