Részletek a könyvemből 5. - A jegyek további felosztása

Nézzük akkor a jegyek felosztását. Azt megállapítottuk, hogy vannak elemek szerint, fel lehet osztani dinamika szerint – mondjuk ez a két legfontosabb, ezt mindig figyelembe kell venni. De ezen kívül több más felosztás is van.


Például felosztották a jegyeket nőies és férfias jegyekre. Nőies jegyek a Víz és a Föld jegyek. Ezek a kiváró típusúak, akik megvárják a dolgok alakulását. inkább hat rájuk a világ és ők csak reagálnak, nem ők kezdeményeznek. A férfias jegyek pedig a Tüzes, Levegős jegyek, akikre pedig az aktivitás és a cselekvőképesség jellemző. Ezt is érdemes megnézni esetleg egy képletben, mert például magyarázatot adhat arra, hogy egy férfi miért nőies, ha túl sok nőies jegyben van bolygója, vagy egy nő miért annyira férfias, ha tele van férfias jegyekkel.


Aztán vannak a humán jegyek. Ezek az Ikrek, a Mérleg, a Vízöntő, a Szűz, a Nyilasnak egy része és a Baknak egy része, akik érdeklődnek a társaság, a társadalom iránt, ezek inkább ilyen emberi dolgokkal szeretnek foglalkozni, illetve vannak az állati, vagy animális jegyek, amik azok a jegyek, amiket állatok szimbolizálják. Így például a Kos, a Bika, az Oroszlán, a Nyilasnak egy része és a Baknak egy része. Ez azért is lehet fontos, hogy inkább ez is adhat egyfajta viszonyulást az illetőhöz, főleg bizonyos például foglalkozásnál, hogy inkább emberekkel szeret foglalkozni vagy állatokkal, vagy például hol szeret élni: emberi környezetben vagy szereti jobban a természetet, stb. Ilyesmikben is segíthet nekünk.
Illetve vannak a vízi állatok, amiket eddig még nem soroltunk fel a Rák, a Skorpió és a Halak, vagyis a vizes jegyek, amelyeket vízi állatok jelképeznek. Ezek az úgynevezett termékeny jegyek is, ezt viszont érdemes megjegyezni, mert majd a gyerekkérdésnél ez nagyon sokat számít, hogy minél több jelölő van termékeny jegyben, annál nagyobb az esély a gyerekre....

Megtalálsz a Facebookon is, ezt a könyvem pedig itt veheted meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése