Részletek a könyvemből 10. - A bolygók recepciói

Na, ez még egy nagy téma, de nem annyira bonyolult, ahogy elsőre hangzik az idegen szó miatt. A szó jelentése: befogadás, felvétel, fogadtatás. Ez annyit jelent, mármint a recepció, hogy egymás területén állnak a bolygók.
A méltóságoknál az a lényeg, hogy ott ahol áll, ott most neki van-e valamilyen méltósága a táblázatunk szerint. Az Oroszlánban a Nap uralmi méltóságú, a Szaturnusz a Mérlegben egzaltációs méltóságú, a többi kisebb méltóságnál is megnézzük, hogy önmagában van-e valami méltósága.
Na de azért a bolygók nem feltétlenül a saját területükön állnak, hanem átmennek egymáshoz vendégségbe, erről volt szó, és tulajdonképpen ez a vendégeskedés a recepció. Azt jelenti, hogy a bolygók egymás területén állnak, ezáltal hatnak egymásra. Ki kit szeret, és ki kit utál a bolygók közül? Mint egy szappanoperában.





A méltóságokhoz hasonlóan nevezzük meg a recepciókat is:
Kedvelés
1. uralmi recepció
2. egzaltációs recepció
3. triplicitás szerinti recepció
4. terminus szerinti recepció
5. arculat szerinti recepció
Utálat:
6. amikor a másik bolygó száműzetésének helyén áll
7. amikor a másik bolygó esésének helyén áll

Recepció esetei:

A recepciók lehetnek kölcsönösek vagy egyoldalúak, ill. egyenrangúak vagy különböző méltóságúak.
Ha kölcsönösek és egyenrangúak pld. uralmi csere van akkor a két fél ugyanazon a hőfokon szereti egymást – pld. Mars a Bikában és Vénusz a Kosban, akkor Mars odavan a Vénuszért, Vénusz a Marsért = ez a tökéletes szerelem.
Ha azonban az érzés (a recepció) nem kölcsönös, akkor az egyik odavan a másikért, míg a másik meg nem foglalkozik vele. Közömbös, de ha jól áll, akkor elfogadja a másik hódolatát, érzelmeit. Pld. Vénusz a Kosban és Mars is a Kosban, akkor a Vénusz odavan a Marsért, Mars saját magát szereti a Kosban, vagyis nincs oda a Vénuszért (de jó esetben, mivel ő maga elég erős és jól áll, elfogadja annak rajongását).
Ha viszont kölcsönös az érdeklődés, de nem egyenrangú – akkor nem ugyanazon a hőfokon égnek, akkor az „egyik jobban szeret” szindróma áll elő: az egyik pld. szerelmes, míg a másik csak barátságot érez, vagy az egyik barátkozni akar, a másiknak meg elég, ha időnként köszönnek egymásnak stb. Pld. Oroszlánban a Vénusz a Napot szereti, de a Nap csak terminusában tartja a Vénuszt = vagyis a Vénusz szerelmes a Napba, de annak épp csak tetszik a Vénusz, semmi több. Mindennapi példával:

"Lány: Szóval, hívjál majd fel!
Fiú: Ja, hogyne, egész biztosan, Kathy!
Lány: Christie!
Fiú: Persze!"

És van még az ún. vegyes recepció, mikor az egyik bolygó a másikat először méltóságában tartja, aztán ejti. Pld. a Mars a Kosban a Szaturnuszt triplicitásában tartja, aztán esésben. Ez azt jelenti, hogy egy ideig érdekli (rövidebb távon) a másik bolygó, de később, hosszabb távon ejteni fogja, már nem fogja érdekelni, le fog róla mondani.


Az előbbi példánál maradva: Mars egy fiú, a Szaturnusz pedig az exe (Szaturnusz az exek jelölője is) és szakítanak. A Mars a Kosban egy ideig még a Szaturnusszal (mint exszel) barátkozik, de hosszabb távon ejteni fogja, már nem érdekli, vagy bejön a képbe egy új ismeretség.
Nézzük részletesebben:

További részletek és

megrendelés: http://publioboox.com/hu_HU/csillagok-utjan

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése